Hallandsposten

Fredrik Jonsson: En räddad Hbk-poäng, tre röda kort och total kalabalik på tilläggsti­d i Hallandsde­rbyt.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

En räddad Hbk-poäng, tre röda kort och total kalabalik på tilläggsti­d. Det första Hallandsde­rbyt innehöll det mesta och blev en berg- och dalbana i känslor.

Till slut rann frustratio­nen över.

Puh.

Det som började med HBK som spelförand­e slutade i en holmgång på tilläggsti­d när känslorna kokade över inför årets största publik på Örjans vall, 1 732 åskådare, i det första allsvenska derbyt mellan HBK och Varbergs Bois.

Klockan hade passerat 90 när Thomas Boakye kom fel, kapade Jean Carlos de Brito och fick rött kort efter inte ens åtta minuter på planen.

Ett par minuter senare brann det till igen när Varbergs Luke Le Roux körde över Emil Tot Wikström, fick sitt andra gula och därmed rött och spelare från båda lagen brakade samman när derbykänsl­orna svallade.

Det fick HBK:S manager Magnus Haglund att bokstavlig­en se rött och skickas upp på läktaren för protest i den 98:e minuten. Det röda kortet betyder att Haglund är avstängd borta mot Östersund på måndag vilket med all sannolikhe­t innebär – allsvensk comeback som huvudansva­rig för HBK:S assisteran­de tränare Pelle Olsson.

”Man åker inte ut för att man ger beröm”, sa Magnus Haglund efteråt utan att vilja gå in på exakt vad som hade sagts mellan honom och domare Kaspar Sjöberg.

Ska jag försöka vara lite diplomatis­k kan jag säga att Sjöberg och hans domarteam inte hade en av sina mest lyckade kvällar på Örjans vall.

Snarare tvärtom.

Det som var frispark ena stunden var inget i nästa och frustratio­nen ute på planen med domsluten kunde alla se.

Till slut rann det också över. Men HBK fick med sig en poäng sedan Samuel Kroon gjort 1–1 med sitt första allsvenska mål i karriären – och samtidigt tog revansch på sig själv för två missade jättelägen i första halvlek.

Att Kroon, som nu fick göra sin första 90-minutersma­tch efter skadeuppeh­ållet, börjar göra sina poäng är oerhört viktigt för HBK eftersom hans dribblinga­r, inlägg och näsa för mål behövs i offensiven.

HBK började annars bra, men kom inte alls upp i samma nivå i spelet som mot Djurgården senast.

Det var tydligt att avstängde Joel Allansson saknades på mittfältet när ersättaren Erik Ahlstrand försökte men inte hittade rätt i matchen och det i sin tur påverkade även Amir Al-ammari som inte heller kom upp i samma nivå som han gjort tidigare.

I stället blev det alldeles för många höjdbollar fram mot Sadat Karim och Marcus Antonsson som stångade sig blodiga utan att komma någonvart för det. Det ryckiga spelet i matchen passade definitivt HBK sämre och Varberg bättre.

HBK räddade en poäng och ”förlorade” samtidigt två.

För på förhand var derbyt en bra möjlighet att ta första segern på hemmaplan sedan premiären mot Häcken för HBK. Det hade också inneburit att man utökat avståndet till Varberg till sex poäng.

Men i slutändan får man ändå vara nöjda med att ha kommit tillbaka från underläge igen och fått en poäng med sig i stället för att förlora alla tre hemma mot en konkurrent på nedre halvan.

Det är tredje gången på de senaste fem matcherna som HBK hämtar upp underläge till poäng (Elfsborg borta och Hammarby borta) och det visar på stark moral när spelet inte flyter på som vanligt.

Det kan vara en viss tröst när frustratio­nen lagt sig.

 ??  ??
 ?? Bild: Krister Andersson ?? Det var mycket känslor som svallade på tilläggsti­d i derbyt mellan HBK och Varbergs Bois där tre röda kort delades ut i det oavgjorda mötet.
Bild: Krister Andersson Det var mycket känslor som svallade på tilläggsti­d i derbyt mellan HBK och Varbergs Bois där tre röda kort delades ut i det oavgjorda mötet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden