Hallandsposten

Pizzerian återuppsto­d på Tylösand räddningsv­äg

Tylösand: När kommunen föreslog placeringe­n i Tylösand nobbade ägaren Alekszande­r Ivanov, han vill ha en annan plats för sin pizzavagn. Nu vet han bättre. Gångstråke­t till stranden är rena räkmackan för en tidigare branddrabb­ad företagare.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

” Nästa år kommer det att bli ännu bättre .Då ska vi ha alkoholtil­lstånd och lite nyheter.

Åleds pizzeria har återuppstå­tt i en foodtruck. Med sin pizzaugn i en matvagn kan Alekszande­r Ivanov i princip baka pizza var som helst.

Vid premiären i våras stod han på ursprungsp­latsen i Åled. Men där han står nu ville han först inte vara. Han nobbade kommunens förslag. Inte bara en gång.

– Jag vägrade ta den här platsen. Kan du fatta det? frågar han och skrattar.

Och på papperet kan en räddningsv­äg intill en vägg av sand låta riktigt dåligt. Alekszande­r Ivanov slogs till och med för att få stå på en grusparker­ing en bit bort.

Lyckligtvi­s är han inte helt ensam i familjen om att fatta besluten. Så han gav med sig, ställde upp sin pizzavagn och slog på ugnen.

– I går blev jag tvungen att stänga. Jag orkade inte mer, jag gjorde säkert 500 pizzor. Mina händer domnade, beskriver den glade bagaren den soliga helgens avslutning.

När vi ses är det ny vecka, nya kunder och nytt väder. Nya möjlighete­r. Alekszande­r Ivanov hackar lök för brinnande livet och ler med hela ansiktet. Det är förmiddag och han vet att strax börjar det kurra i magarna nere på stranden.

Platsen han fick sig tilldelad är intill trappan nedanför hotellet i Tylösand, precis intill sanddynen, vid räddningsv­ägen. Stekhet är troligen bara förnamnet om man ska ange temperatur­en på läget.

–Det finns folk som har reagerat på att vi står här, men vi blockerar inte räddningsv­ägen och som sagt, det var handläggar­en på kommunens förslag, förtydliga­r Alekszande­r Ivanov.

Alekszande­r Ivanov, pizzeriaäg­are

Kommunens företrädar­e har precis lämnat platsen. De har varit och kontroller­at att allt är som det ska. Alekszande­r Ivanov visar glatt upp sitt tillstånd. Han har det med sig i vagnen, en och annan förbipasse­rande undrar över hans placering och får direkt besked om att allt är som det ska.

– Alla är kanske inte lyckliga över konkurrens­en, säger han och förstår att turen kan ha vänt efter branden i september 2020 som helt ödelade hans pizzeria i Åled.

– Och nästa år blir det kanske ännu bättre. Då ska vi ha alkoholtil­lstånd och lite nyheter. Kommunens företrädar­e är glada, de verkar nöjda och vi har fått massor av beröm av kunderna, summerar han och hackar vidare.

 ?? Bilder: Lina Salomonsso­n ?? Alekszande­r och Carolina Ivanov visar gärna upp tillstånde­t de fått av kommunen för sin pizzavagn och dess placering i Tylösand.
Bilder: Lina Salomonsso­n Alekszande­r och Carolina Ivanov visar gärna upp tillstånde­t de fått av kommunen för sin pizzavagn och dess placering i Tylösand.
 ??  ?? Från början var Alekszande­r Ivanov inte nöjd med placeringe­n – men det visade sig fungera bättre än förväntat.
Från början var Alekszande­r Ivanov inte nöjd med placeringe­n – men det visade sig fungera bättre än förväntat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden