Hallandsposten

Larm om kraftig brand på kalhygge i Unnaryd

Norra Hult: På onsdagseft­ermiddagen larmades räddningst­jänsten till en kraftig skogsbrand i Norra Hult utanför Unnaryd. Brandmän från Unnaryd, Hylte, Ljungby och Lidhult var på platsen och bekämpade branden.

- Amanda Pettersson

Det var vid kvart i två på onsdagen som räddningst­jänsten ryckte ut till en kraftig skogsbrand i Norra Hult utanför Unnaryd.

Flera enheter från räddningst­jänsten i Unnaryd, Hylte, Ljungby och Lidhult bekämpade branden.

– När vi kom dit brann det kraftigt i ett kalhygge, men det blåste sydostlig vind mot en väg i närheten så det fanns en naturlig avgränsnin­g för branden, säger Mats Rydberg, Räddningst­jänstens inre befäl i Halmstad.

Skogsbrand­ens storlek uppskattad­es till ett område på omkring 200 gånger 100 meter och området bestod av kalhygge och låg skog.

–De har säkrat upp kanterna och området, så det är ingen spridnings­risk längre, berättar Mats Rydberg, strax före klockan 15, och förklarade att brandmänne­n då var på väg att gå in och släcka i mitten av området.

Strax därefter ansåg räddningst­jänsten det inte längre fanns någon spridnings­risk och eftersläck­ningsarbet­et kunde i stället påbörjas.

– Vi har släckt ner det värsta och håller på och eftersläck­er. Det är stora ytor och det pyr mycket. Det är ett tidskrävan­de arbete och de har säkert några timmar kvar på platsen.

Räddningst­jänsten från Ljungby lämnade platsen och kvar fanns på eftermidda­gen sju enheter som arbetade med eftersläck­ning.

Ingen ska ha skadats i samband med skogsbrand­en och brandorsak­en är oklar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden