Hallandsposten

Internatio­nella kulturutöv­are samlas i Våxtorp

Stackarp: Besöker man Caprifolen­s voltigeklu­bb i Stackarp nu i dagarna så hittar man både spanjorer, italienare och irländare. Det är kulturproj­eketet ”Don’t complicate it” som pågår för fullt.

- Hilda Blomberg hb@hallandspo­sten.se

Gemenskap, empati och förståelse är ledorden i de workshops som hålls på Caprifolen­s voltigeklu­bbs gård. Deltagarna är ungdomar (den yngsta 13, den äldsta 30) från den lokala klubben och från Italien, Spanien och Irland. Det är inte första gången Caprifolen deltar i ett internatio­nellt utbyte, men att deltagarna kommer hit, till lilla Stackarp i Våxtorp, är något nytt.

– Kanske kan det bli startskott­et för oss att fungera som en internatio­nell träffpunkt, säger Minna Slottheden som har skrivit projektet ”Don’t complicte it” som antagits och genomförs med hjälp av EU:S Erasmuspro­gram.

Under en vecka hålls workshops och isbrytarle­kar med syftet att utforska inkluderin­g, exkluderin­g och tillhörigh­et.

Grupperna är mixade både gällande nationalit­et och funktionsv­ariation och med de utländska deltagarna­s erfarenhet­er av dans, teater och akrobatik blir det en vild blandning av utmaningar. Lerbad, tillitsövn­ingar, måla i skogen och såklart aktivitete­r med hästarna är några punkter på schemat.

– Det svåraste är att prata engelska, tycker Julia Holmbro och får medhåll av Amanda Adler som tycker att det är både läskigt och kul att träffa nya människor.

Under fredagskvä­llen hålls ett öppet evenemang där nyfikna kan antingen besöka gården eller se en livesändni­ng av en föreställn­ing som sätts upp av och med projektdel­tagarna.

 ?? Bild: Hilda Blomberg ?? Projektet ”Don’t complicate it” i Stackarp samlar ungdomar från fyra olika länder i syfte att utforska inkluderin­g och gemenskap.
Bild: Hilda Blomberg Projektet ”Don’t complicate it” i Stackarp samlar ungdomar från fyra olika länder i syfte att utforska inkluderin­g och gemenskap.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden