Hallandsposten

Knepig Os-lottning för Falck – kan få Ma Long redan i kvartsfina­len

Halmstads medaljhopp Mattias Falck, 29, fick en svår singellott­ning i Os-bordtennis­en i Tokyo. Falck riskerar att redan i sin tredje match, som är kvartsfina­len, stöta på regerande världs- och Os-mästaren Ma Long från Kina – som slog Falck i Vm-finalen fö

- Carl Fredrik Johansson

Mattias Falck står som sjätteseed­ad över de två första omgångarna i OS och går direkt in i 16-delsfinale­n. Han är nu på plats i Tokyo efter förlägret i Fukuoka.

”Jag hade en bra träning i matchhalle­n i dag med Anton Källberg och hallen är trevlig att spela i. Jag börjar spela den 26 (juli) eller på morgonen den 27”, skriver Mattias Falck på Instagram.

Den svenske världsåtta­ns första Os-motståndar­e kan bli en gammal bekant – förre Halmstad Btk-kollegan Omar Assar. Detta förutsatt att egyptiern, som är rankad 41:a i världen, vinner sin match i andra omgången.

Mattias Falck lottades in på den nedre halvan av singelträd­et, där Ma Long – som är världstrea men seedad tvåa i OS – är finalseeda­d.

Vinner Falck och Ma Long sina två inledande matcher möts de i kvartsfina­len, vilket i så fall blir en repris på Vm-finalen 2019 som Ma Long vann med 4–1 i set.

I lagtävling­en hade det femteseeda­de svenska herrlaget mer flyt och kan inte möta toppseedad­e Kina förrän i en eventuell final.

Lagtävling­en startar med åttondelsf­inaler och Falck & Co inleder mot USA med en annan tidigare Hbtk-spelare, Kanak Jha, i truppen. Vinner Sverige väntar segraren mellan tredjeseed­ade Japan och Australien i kvartsfina­len.

Halmstad BTK:S Stina Källberg slipper spela i kvalomgång­en i damsingeln utan lottades att gå direkt till första omgången. Där ställs hon mot Kinafödda portugisis­kan Shao Jieni, som är 62:a på världsrank­ningen och gör sitt andra OS. Källberg, som debuterar i dessa sammanhang, är rankad 198:a.

 ?? Arkivbild: Petter Arvidson ?? Mattias Falck kan få möta Os-mästaren Ma Long redan i kvartsfina­len.
Arkivbild: Petter Arvidson Mattias Falck kan få möta Os-mästaren Ma Long redan i kvartsfina­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden