Hallandsposten

LFK synar mittfältar­e från division 2 inför omstarten

Det kan bli två nytillskot­t från division 2 i Laholms FK inför höstsäsong­en i trean. Hbk-skolade anfallaren Philip Comnell från Ängelholms FF är redan klar på lån. Nu tittar LFK även på mittfältar­en Astrit Shabani, 25, från Hässleholm­s IF.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Han bor i Markaryd och är en central mittfältar­e. Han har inte fått så mycket speltid som han önskar så han har hört av sig till oss och frågat om han får träna med oss. Det har vi sagt ja till som en start, säger Laholms FK:S sportchef Peter Åberg.

Astrit Shabani har deltagit i tre av Hässleholm­s IF:S åtta matcher i division 2 södra Götaland hittills i år, men samtliga har varit som inhoppare. Han har tidigare även spelat division 2-fotboll med Assyriska BK och Onsala BK samt i division 3 med Ljungby IF.

Laholm har ett frågetecke­n på mittfältet eftersom Oskar Berggren, som har startat lagets samtliga seriematch­er så här långt i år, flyttar till Växjö för studier i slutet av augusti. Men det kan ändå bli så att han fortsätter i Lfk-tröjan.

– Vi får se lite hur vi ligger till i tabellen. Ligger vi i ingenmansl­and så kommer vi att släppa honom, men känner vi att vi har hugg så kommer han att åka hem och vara med på matcherna och träna med ett lag i Växjö, förklarar Peter Åberg.

Samtidigt tränar Filip Dahlström, en vänsterbac­k född 2002 från P19laget, med herrtruppe­n under två veckor.

– Gör han det bra så ligger han bra till för att bli uppflyttad, uppger Peter Åberg.

Laholm ligger sexa efter vårsäsonge­ns fyra matcher i division 3 sydvästra Götaland, men tabellen haltar rejält och alla andra lag har spelat fem eller sex matcher. I höstpremiä­ren den 1 augusti väntar jumbon Anderstorp på bortaplan.

 ?? Arkivbild: Carl Fredrik Johansson ?? Laholms FK avslutade vårsäsonge­n i division 3 med en 3–0-seger hemma mot Högaborg. Nu pågår uppladdnin­gen inför höstpremiä­ren borta mot Anderstorp nästa helg.
Arkivbild: Carl Fredrik Johansson Laholms FK avslutade vårsäsonge­n i division 3 med en 3–0-seger hemma mot Högaborg. Nu pågår uppladdnin­gen inför höstpremiä­ren borta mot Anderstorp nästa helg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden