Hallandsposten

Zetterberg om Olssons flytt: ”Borde gå jättebra”

Det är femton år sedan Pär Zetterberg tackade för sig i Anderlecht. Nu ska en annan svensk innermittf­ältare represente­ra storklubbe­n, landslagss­pelaren Kristoffer Olsson. – Jag tror att han kommer att passa väldigt bra in, säger Zetterberg.

- Ludwig Billengren

När belgiska Anderlecht var en europeisk storklubb i början av 2000-talet var det med Pär Zetterberg på innermittf­ältet.

Under onsdagen blev det klart att klubben knyter till sig den svenske landslagsm­ittfältare­n Kristoffer Olsson från FK Krasnodar. Kontraktet är skrivet över fyra år.

– Jag gillar teknisk fotboll och passningss­pel, men jag vill också göra allt för att vinna. Den här klubben skriver ny historia och jag vill vara en del av det. I slutändan vill jag vinna titlar med RSC Anderlecht. Självklart känner jag till svenskarna som presterat riktigt bra här tidigare, som Pär Zetterberg och Christian Wilhelmsso­n, säger Olsson på klubbens hemsida.

Pär Zetterberg å sin sida tror att Olsson har potential att bli en lyckad värvning för Anderlecht.

– Det är en väldigt duktig spelare. Jag tror att han kommer att passa väldigt bra in, säger Zetterberg.

Är det en fotboll som passar honom?

– Det ska det göra. Han tycker om att ha boll och Anderlecht är ett lag som vill ha bollen hela tiden. De håller också på att bygga upp klubben igen. Jag tror det passar som handen i handsken. Det borde gå jättebra för honom, det är i alla fall vad jag hoppas på.

Han hamnar inte i svenskfäll­an i Belgien där han inte får någon speltid?

– Jag hoppas att han får speltid. Anderlecht­s spelsätt och hans spelsätt borde passa jättebra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden