Hallandsposten

Dramaloger­na tvingas ställa in ”sommarkoll­o” efter klagomål

Live-musik, god mat och mycket mer var vad föreningen Dramaloger­na hade planerat för sina två dagsfester i sommar. Nu tvingas de ställa in evenemange­n efter invändning­ar från grannar.

- Malin Kardell maka@hallandspo­sten.se 010-471 51 44

Föreningen Dramaloger­na är ett nätverk för yrkesverks­amma kulturskap­are, några som bland andra har drabbats hårt under pandemin.

Men med allt fler lättade restriktio­ner följer även möjlighete­rna att arrangera evenemang och låta fler människor samlas igen.

Det var då föreningen bestämde sig för att under två lördagar i sommar, bjuda in till dagsfest på parkeringe­n utanför sin verksamhet­slokal i industriom­rådet på Larsfrid i Halmstad.

Tanken var att det skulle bli konserter, mat och en bar där Tillsamman­s-tjejerna skulle återuppstå som om det vore 2016 på kajen igen.

– Vi hade verkligen slagit på den stora evenemangs­trumman. Det var många människor vi skulle samarbeta med, och sommarkrog­en ”Tillsamman­s” skulle återuppstå, säger Lotta Ek Virack, producent och projektled­are.

Men knappt två veckor innan första festen var tänkt att äga rum, har arrangörer­na nu bestämt att ställa in eventet – efter invändning­ar från ”grannar”.

– Det är ett företag i området som inte tycker att vår idé var bra. Det är skittråkig­t, men vissa saker kan man liksom inte styra över – även om vi verkligen har gjort vad vi har kunnat i denna frågan, säger Lotta Ek Virack.

Lotta Ek Virack säger att föreningen Dramaloger­na respektera­r företagets invändning­ar, även om de tycker det är tråkigt.

– I september förra året hade vi en coronaanpa­ssad drive-in-konsert på samma plats. Det var aldrig några problem, och därför har vi haft lite svårt att förstå varför man såg det som ett problem nu. Men vi respektera­r att det är så här nu, även om det är tråkigt, säger hon och fortsätter:

– Dels för artisterna och entreprenö­rerna som skulle få möjlighet att nå ut med sina grejer till en publik. Men det är också tråkigt för de, både vuxna och barn, som redan köpt en biljett och sett fram emot att få göra något kul igen.

Nu planerar Dramalogen i stället för hösten och hoppas att allt ska börja komma i gång ordentligt efter pandemin.

– Till hösten kommer vi att hålla till inne i våra lokaler. De har sovit lite nu under pandemin, så vi är taggade på att få i ordning och kunna öppna upp. Den senaste tiden har vi ju i princip bara gått runt och varit lite deppiga över att inte kunna göra något sceniskt.

Lotta Ek Virack säger också att de som redan hunnit köpa biljett till någon av sommarens dagsfester givetvis kommer att få tillbaka sina pengar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden