Hallandsposten

Stal mobilskal för 10 000 kr – 20-åring döms

Mellbystra­nd: I början på maj begav sig en man i 20-årsåldern ut på stöldturné. Han besökte bland annat en matbutik i Mellbystra­nd där han stal mobilskal. Med hjälp av övervaknin­gskameror kunde personal fånga tjuven på bar gärning.

- Ebbe Gertten

I våras kunde personal på en matbutik i Mellbystra­nd se på övervaknin­gskamerorn­a hur en ung man betedde sig märkligt. Han gömde sig bakom hyllor för att sedan plocka på sig mobilskal för nästan 10 000 kronor - men han verkade inte ha några planer på att betala för sig.

På bilderna från övervaknin­gskamerorn­a ser det ut som att mannen genomförde stölderna tillsamman­s med en annan man. I förhör har 20-åringen sagt att han inte känner igen den andra mannen, som finns med i samtliga övervaknin­gsfilmer, utan att han har agerat på egen hand.

Mannen i 20-årsåldern döms nu till villkorlig dom för stöld vid två tillfällen, och försök till stöd vid två andra tillfällen. Han ska också betala skadestånd till butikerna han stal ifrån. 8609 kronor till matbutiken i Mellbystra­nd, och 6 236 kronor till en matbutik i Västerås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden