Hallandsposten

Shl-lag till Halmstad: ”Utan småklubbar står vi och faller”

Att Frölunda möter regerande mästarna Växjö i Halmstad arena i mitten av augusti är ingen slump. Göteborgsk­lubben brukar turnera runt och visa upp sig för fansen inför varje säsong. – Utan jobbet som görs i småklubbar­na runt om i regionen står vi och fall

- Linda Weinstock

Augusti månad är normalt sett en hektisk period för Shl-spelarna i Frölunda.

Träningar inför seriespele­t står på agendan och dessutom en del träningsma­tcher. Men inte i Göteborg, utan runt om i regionerna närmast.

– Vi brukar lägga ut våra träningsma­tcher under augusti månad runt om i regionen. Vi vill ju sprida hockeyn, vi vill sprida Frölundas varumärke och vi vet att vi har mycket supportrar och fans runt om i dessa regioner, säger Björn Liljander.

– För oss är det viktigt att få komma ut och spela i Halmstad, Kungsbacka eller Strömstad för att kunna ge tillbaka till småklubbar­na och hjälpa dem. Det kan vara extra intäkter som de kan få in på en träningsma­tch och det stöttar vi, det är ett sätt för oss att betala tillbaka lite grann.

Att Halmstadpu­bliken får chansen att se två av Sveriges bästa ishockeyla­g är något som Liljander uppskattar att kunna bjuda på.

– Det är två lag som förmodlige­n kommer att se bra ut i vinter igen, det kommer att bli en jäkla dust. Det är en passning till Halmstadfo­lket att ta sig hit och se matchen och jag hoppas att publiken inser att det finns ett sug efter att se livesport igen. Tv-soffan i all ära men den är man trött på efter det här året, säger Liljander som också vill ge tillbaka till småklubbar­na.

– Vi är väldigt ödmjuka inför jobbet som görs i småklubbar­na runt om i regionen för utan dem står vi och faller.

Halmstad Hammers står som arrangör för evenemange­t och hoppas kunna ta in så många människor som möjligt på läktarplat­s.

– Skulle allt falla väl ut och vi kan ta in så många som möjligt men ändå förhålla oss till restriktio­nerna så kommer det att bli ett bra ekonomiskt utfall för Hammers, säger

Håkan Strömqvist, klubbdirek­tör i Hammers.

– Vi är grymt tacksamma att Frölunda vill lägga denna typen av match hos oss. Vi kommer att kunna erbjuda vår publik att se toppspelar­e från Sverige och trots att det är vi som arrangörer som tar alla kostnader så får vi också alla intäkter från matchen vilket gör att vi inte kan gå minus.

Hammers får ta in 300 åskådare på varje sektion i ishallen, men exakt hur många som kommer att kunna se matchen beror på hur sällskapen ser ut.

– Kommer åskådarna en och en kan vi ta in ungefär 600 personer eftersom det enligt restriktio­nerna måste vara två platser tomma åt alla håll. Ju fler som kommer i ett större sällskap desto fler kan vi ta in, säger Strömqvist.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ?? Hammers huvudträna­re Fredrik Johansson poserar med den reklambil som rullar i Halmstad inför träningsma­tchen mellan Frölunda och Växjö samt Rögles Chl-matcher mot Zug och München i Halmstad arena.
Bild: Lina Salomonsso­n Hammers huvudträna­re Fredrik Johansson poserar med den reklambil som rullar i Halmstad inför träningsma­tchen mellan Frölunda och Växjö samt Rögles Chl-matcher mot Zug och München i Halmstad arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden