Hallandsposten

Lindblad slåss i toppen av EM: ”Bara att kriga på och göra sin grej”

Ingrid Lindblad går för medalj på amatör-em. Efter två dagar är Ringenäsgo­lfaren delad fyra, fyra slag efter ledaren. – Det är bara att kriga på och göra sin grej, säger hon.

- Pierre Carlsson

Bara två veckor efter silvret i LAG-EM är Ingrid Lindblad med och slåss om medaljerna på individuel­la amatör-em. Efter en stabil första runda, där hon slog ett under par på Royal Park I Roveri utanför Turin i Italien, följde hon upp med fem birdies de första tio hålen under torsdagens andra runda.

– Jag tyckte spelet flöt på lite bättre i dag än i går. Jag la ganska mycket puttar kort i går och det är klart att inget går i då. I dag var det lite mer fram till hålet och överlag bättre puttar, säger hon.

Men Lindblad svalnade av något i slutet av rundan, och efter tre bogeys de sista fem hålen, men även ytterligar­e en birdie, slutade hon rundan på -3. Med -4 efter två rundor ligger hon fyra slag efter ledande svenskan Sara Kjellker, som gått de två inledande rundorna på -8.

– Det kändes lite tråkigt med avslutning­en i dag. Jag tyckte att jag hade spelat så bra de första hålen. Sen slog jag någon dålig drive och det blev en bogey, sen slog jag en dålig drive till och då blev det en bogey, säger Ingrid.

Flera svenskor är bra med i tävlingen, där Meja Örtengren och Beatrice Wallin delar andraplats­en ett slag före Lindblad och ytterligar­e en svenska i Ester Fägersten också står på -4.

Efter fredagens runda går cutten, och bara de 60 bästa i det 144 namn stora startfälte­t får spela den avgörande rundan på lördagen. Men för Lindblad går blicken snarare mot tätstriden och medaljerna.

– Det ska gå att slåss om. Det är golf, så mycket kan hända, säger hon.

 ?? Bild: Mike Segar/bildbyrån ?? Ingrid Lindblad ligger delad fyra, fyra slag efter ledaren, i EM efter halva tävlingen.
Bild: Mike Segar/bildbyrån Ingrid Lindblad ligger delad fyra, fyra slag efter ledaren, i EM efter halva tävlingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden