Hallandsposten

Ikea kommer till Halmstad – med ett nytt koncept

Halmstad: I höst öppnar Ikea på Hallarna. Det blir dock inget helt varuhus utan en ”planerings­studio” dit kunder kan komma för att få hjälp med att välja kök eller möbler. Ett nytt koncept som ska testas i tio svenska städer.

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se

Planerings­studion är ett nytt koncept som Ikea testar i ett tiotal svenska städer som saknar ett fullstort Ikea-varuhus.

– Här kan man få hjälp att planera, designa och handla produkter och heminredni­ngs lösningar, säger Agneta Simon.

Inga produkter kommer alltså fysiskt säljas i studion på Hallarna, utan de beställs därifrån och skickas sedan hem till kunden eller till ”pick-up pointen” på Kistinge.

– Det blir ett komplement till varuhuset och vår hemsida. Vi tror att det kommer handla mycket om kök, badrum, garderobsl­ösningar och annan förvaring. Men också att man vill designa ett helt rum och träffa en heminredar­e.

Lokalen på Hallarna som man ska flytta in i ligger vid köpcentret­s norra entré. Det är i dag en popup-yta där Hedin bil huserar och butiksytan kommer bli 82 kvadratmet­er. Man planerar för öppning 1 november.

– Det blir en liten utställnin­g med kök och förvaring och vi kommer kunna visa vissa exempel på produkter – men det är alltså inte ett mini-varuhus.

” Vi kommer kunna visa vissa exempel på produkter – men det är alltså inte ett mini-varuhus

agneta Simon varuhusche­f Ikea Helsingbor­g

Det är varuhuset i Helsingbor­g som ska ha hand om studion på Hallarna och den bemannas av befintlig personal därifrån. Man hoppas att detta blir ett sätt att komma närmare kunderna i Halmstad.

– Halmstad med omnejd är jättevikti­gt för oss men det är en bit att åka. Med detta blir det enklare för kunderna att träffa oss, säger Agneta Simon.

Och valet föll alltså på att etablera sig på Hallarna snarare än Halmstad city.

– Vi vill vara på platser där det redan rör sig mycket folk. Det finns många olika sådana och vi har tittat på olika alternativ – men vi känner att det här är det bästa.

Något som såklart Niklas Santesson, Hallarnas centrumche­f, ser positivt på.

– Fantastisk­t kul att de kommer till Halmstad och att de valt Hallarna är vi väldigt stolta över. Ikea betyder mycket och det lockar många besökare – jag misstänker att vi kommer kunna se en ökning av långväga kunder, säger Santesson.

Men konceptet med planerings­studios är alltjämt ett test och det är inte säkert att den blir permanent.

– Testet kommer sträcka sig mellan sex och 18 månader. Efter det får vi se hur det fungerar och vad det blir för reaktioner från våra kunder, säga Agneta Simon.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ?? i oktober får agneta Simon, varuhusche­f för ikea Helsingbor­g, och Zarah rosell, projektled­are, tillträde till lokalen på Hallarna där Hedin bil håller till i dag. Planerad öppning är 1 november.
Bild: Lina Salomonsso­n i oktober får agneta Simon, varuhusche­f för ikea Helsingbor­g, och Zarah rosell, projektled­are, tillträde till lokalen på Hallarna där Hedin bil håller till i dag. Planerad öppning är 1 november.
 ?? Bild: Ikea/pressbild ?? inga varor kommer säljas fysiskt på Hallarna, utan kunden får hjälp med att planera, designa och handla.
Bild: Ikea/pressbild inga varor kommer säljas fysiskt på Hallarna, utan kunden får hjälp med att planera, designa och handla.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden