Hallandsposten

Ökat tryck på alkohol bakom brist på Systemet

Halmstad: I Falkenberg och Varberg gapar hyllorna tomma. Men Systembola­gen i Halmstad tycks inte ha drabbats lika hårt av leveranspr­oblemen. – Vi har klarat oss helt okej, säger Johannes Ledel, butikschef på Systembola­get på Flygstaden.

- Michael Larsson ml@hallandspo­sten.se 010-471 51 62

På grund av leveranspr­oblem gapar vissa hyllor tomma i flera Systembuti­ker i landet. Även livsmedels­kedjor med samma distributö­rer som bolaget har påverkats.

– Det är ett ansträngt läge. Distributö­ren hinner inte plocka alla ordar i tid vilket gör att varor inte kommer med den förväntade leveransen. Och man har också svårt att få tag på chaufförer och lastbilar”, sa Anders Porelius, presschef på Systembola­get, till TT.

Trycket på Systembola­get kan förklaras av att fler svenskar reser runt i landet och behöver ”återställa vätskebala­nsen”. En del avstår också från restaurang­besök med anledning av pandemin.

Därtill har reserestri­ktionerna inneburit att införseln av alkohol från utlandet har begränsats.

I Halmstad tycks man dock inte ha drabbats lika hårt av leveranspr­oblemen.

– Vi är lyckligt lottade och har fått alla våra leveranser. Men det kan så klart variera från dag till dag, säger Patrik Larsson, butikschef på Systembola­get i city.

Butiken på Flygstaden har känt av problemen lite mer, men har ändå klarat sig.

– Vi har klarat oss helt okej, det är inga större bekymmer. Men vissa artiklar är slut, säger butikschef Johannes Ledel.

Har ni märkt av något tryck på särskilda varor?

– Inte på specifika kategorier. Däremot enskilda varor och då gäller det hela spannet, allt från sprit till öl och mousserand­e, men det skiljer sig från dag till dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden