Hallandsposten

Laholmslop­p genomförs digitalt

Laholm: Förra året fick motionslop­pet Hela Laholm springer ställas in, men nu på måndag bjuds laholmarna in till en digitalt covidanpas­sad – och veckolång – variant mitt i centrum.

- Hilda Blomberg hb@hallandspo­sten.se

– Det ska bli intressant att se hur det fungerar, säger Peter Åberg, sportchef på Laholms IK som står som arrangör tillsamman­s med Laholms kommun.

Han förklarar att man när som helst under veckan kan logga in med en app och registrera sin runda. Även om det inte är samma sak som ett folkligt evenemang med ett tydligt startskott hoppas han att känslan av gemenskap ändå kan fungera som draghjälp.

– Vi förväntar oss några hundra deltagare, jag tror att många kommer göra det lite på studs i och med att appen är gratis och det är väldigt enkelt att bara snöra på sig skorna och ge sig ut när det passar.

Hela Laholm springer, som tidigare hette Nattloppet då det genomförde­s runt midnatt, är ett fem till tio kilometer långt motionslop­p i centrala Laholm. Syftet är att uppmuntra till rörelse och gemenskap och samtidigt skramla pengar till välgörande ändamål.

Loppet i sig är gratis men deltagare uppmuntras att swisha en slant; I år går pengarna till Generation Pep, en organisati­on som jobbar med barn och ungdomars hälsa.

– Ett motionslop­p är ett bra sätt att få folk att röra på sig, men också en möjlighet för oss att erbjuda en väg in i föreningsl­ivet. Nästa år hoppas vi på att kunna köra som vanligt och fylla hela stan med folk. Då blir det nog kvällstid, men lite tidigare än då vi hade Nattloppet för att kunna locka fler barnfamilj­er att delta.

 ?? Bild: Johan Svensson ?? Tidigare Nattloppet har blivit Hela Laholm springer och genomförs i år under en veckas tid, med möjlighet till digital registreri­ng av deltagande. Bilden är från senaste arrangeman­get, 2019.
Bild: Johan Svensson Tidigare Nattloppet har blivit Hela Laholm springer och genomförs i år under en veckas tid, med möjlighet till digital registreri­ng av deltagande. Bilden är från senaste arrangeman­get, 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden