Hallandsposten

Boakye talar ut: ”Är inte bra för mig och för HBK”

Utvisad efter bara nio minuter på planen i Hallandsde­rbyt. Nu bryter Halmstads BK:S Thomas Boakye, 28, tystnaden om det röda kortet på tilläggsti­d mot Varbergs Bois. – Jag är inte glad över att jag kommer in och lämnar planen. Det är inte bra för mig och

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Utvisninge­n på Thomas Boakye i 92:a minuten utlöste ett kaosartat slutskede i prestigemö­tet mellan HBK och Varbergs Bois (1–1).

Förutom Boakye hann även Boismittfä­ltarem Luke Le Roux och HBK:S manager Magnus Haglund få rött kort under tilläggsti­den.

Boakye – som hade bytts in i stället för Edvin Kurtulus i 83:e minuten – åkte ut för en kapning av Varbergs vänsterbre­ddare Jean Carlos De Brito. Omdebatter­ade domaren Kaspar Sjöberg halade upp det röda kortet direkt och HBK:S jakt på ett segermål kom av sig.

Thomas Boakye höll sig undan för media efter matchen. Men nu ger han sin syn på incidenten.

– Det är något som kan hända i matcher ibland. Det är ett tufft derby och en sen tackling från mig. Jag tycker att… gult kort, inte rött kort. Men jag måste acceptera det, säger han och fortsätter:

– Det är en 50/50-situation. Jag springer mycket och kan inte bromsa. Jag kan inte göra ingenting – blir det inte frispark så kanske de gör mål. Det är tufft. Men jag är inte glad över att jag kommer in och lämnar planen. Det är inte bra för mig och för HBK.

Du hade precis bytts in och mötte ditt gamla lag – var du övertänd?

– Varberg är min gamla klubb och jag ville spela mot dem. Men… nej, jag gillar inte att jag måste lämna planen. Men nu tränar jag hårt och fokuserar på nästa match.

– Vi får se hur många matcher jag kommer att missa.

Hur har du mått efter utvisninge­n?

– Det var tufft efter matchen. Jag var ledsen. Men de (lagkamrate­rna, HP:S anm) kom till mig och sade att ”det är inga problem, du spelar bra för oss och för HBK och vi vet att det är något som kan hända i matcher”. Men jag vill ju att vi ska vinna. Derby och 1–1 är okej för oss, men vill vi stanna kvar i Allsvenska­n så måste vi vinna matcher mot lag som Varberg och Sirius.

Utvisninge­n betyder att Thomas Boakye automatisk­t är avstängd i nästa Hbk-match, som är Östersund borta på måndag. Svenska Fotbollför­bundets disciplinn­ämnd avgör om straffet blir ännu längre. HBK och Boakye har skickat in ett yttrande till nämnden, som väntas ge besked i början av nästa vecka.

Boakye miste sin plats på högermittf­ältet i HBK:S startelva när Samuel Kroon återvände från sina ryggproble­m efter Em-uppehållet. Hur ser du på konkurrens­en med Samuel Kroon tillbaka?

– Han är duktig, det vet alla. Jag har inga problem med att han spelar. Magnus får bestämma. Båda spelarna måste jobba hårt och vänta på sin chans. Jag jobbar varje dag för att få min plats.

 ?? Bild: Krister Andersson/arkiv ?? Halmstads BK:S Thomas Boakye lämnar planen och klappar motvilligt analytiker­n Pelle Olssons hand sedan han fått rött kort på tilläggsti­d under 1–1-derbyt mot Varbergs Bois. Nu väntar minst en matchs avstängnin­g.
Bild: Krister Andersson/arkiv Halmstads BK:S Thomas Boakye lämnar planen och klappar motvilligt analytiker­n Pelle Olssons hand sedan han fått rött kort på tilläggsti­d under 1–1-derbyt mot Varbergs Bois. Nu väntar minst en matchs avstängnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden