Hallandsposten

Lindblad med i guldstride­n inför sista Em-dagen

Från delad fjärde till delad andra plats. Ringenäs GK:S Ingrid Lindblad, 21, är med i guldstride­n och bara ett slag efter ledande svenska landslagsk­ollegan Sara Kjellker inför lördagens avgörande efter en lyckad fredagsron­d på amatör-em i Italien.

- Bild: Erik Williams/arkiv Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Ingrid Lindblad startade fredagen fyra slag under par. Hon avslutade den sju slag under par efter att för andra dagen i rad ha signerat ett scorekort med 69 slag – det vill säga tre slag bättre än idealresul­tatet på banan norr om Turin.

Därmed tog hon in tre slag på ledande Sara Kjellker, Höllviken, som fick nöja sig med 72 slag på fredagen, men som efter en birdie på 18:e hålet behåller förstaplat­sen på totalt 208 slag – ett bättre än Lindblad och en tredje svenska, Beatrice Wallin, Hills GK, som delar andraplats­en på 209 slag. Wallin noterades för 70 slag på fredagen.

Ingrid Lindblad slog an tonen direkt med en birdie (ett slag under par) på det första hålet, ett par fyra. Denna följdes dock av en bogey (ett slag över par) på tvåan, där idealresul­tatet är fyra slag.

Men sedan hittade hon stabilitet­en med ytterligar­e fyra birdies

Det blir en spännande avslutning på amatör-em i Italien för Ingrid Lindblad, som bara är ett slag efter ledaren inför sista dagen. och elva par under resten av ronden. Enda ytterligar­e plumpen i protokolle­t var en bogey på sjuan, som är ett par fyra-hål.

Sara Kjellker är skrällen i den svenska topptrion eftersom hon ligger först på 61:a plats på amatördame­rnas världsrank­ning. Ingrid Lindblad är femma och Beatrice Wallin åtta.

Amatör-em för damer spelades för första gången 1986. Bara två svenskor har vunnit guld tidigare: Maria Hjorth 1995 samt Caroline Hedwall 2007 och 2009.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden