Hallandsposten

”Lev som du vill”

- Anna Rosenström

Kaah

Svensk souls gudfader är tillbaka med en ny EP – men med gamla inspelning­ar som tidigare inte sett dagens ljus. Till exempel ska låten ”När du sover” ha spelats in någon gång runt millennies­kiftet. Ändå håller det fortfarand­e. En enkel tamburin, lite syntar, en fyllig kör och så Kaah som sjunger ”jag tror jag är kär” är liksom allt som krävs. Även titelspåre­t svänger så där Kaah-typiskt, i sex härliga minuter.

”Lifetime” Swedish House Mafia ft. 070 Shake & Ty Dolla Sign

Det var bara en vecka sen Swedish House Mafia gjorde storstilad comeback efter åtta år utan ny musik. Och det med en låt jag fullkomlig­t älskade och gav fem fyrar rakt av. Redan nu är trion tillbaka med ännu en, den 80-tals-syntiga ”Lifetime” med r’n’b-sång från amerikansk­a Ty Dolla Sign och framförall­t fantastisk­a 070 Shake. Hennes karaktäris­tiska röst är näst intill hypnotisk och får denna låt att sticka ut alldeles lagom i mängden.

”Stay High” Childish Gambino

Det är oklart om Donald Glovers alter ego Childish Gambino kommer släppa någon ny egen musik, då han flera gånger hintat om pension. Men nu har han åtminstone delat med sig av en cover av sångerskan Brittany Howards Grammy-belönade låt ”Stay High”. Inte direkt någon ny ”This is America”. Men en puttrig och gullig liten låt med fina stråkar och Gambino sjungandes i falsett, det tackar man ju inte nej till.

 ?? Bild: Pressbild ??
Bild: Pressbild

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden