Hallandsposten

Max Martin producerar Coldplays nya album

Nu meddelar Coldplay att de är redo att släppa sitt nionde album. ”Music of the spheres” produceras av den svenska stjärnprod­ucenten Max Martin och kommer ut i oktober.

- Anna Rosenström

Det var på sina sociala medier som det brittiska bandet meddelade att de har ett nytt album på gång, som släpps den 15 oktober. Redan nu på fredag kommer singeln ”Coloratura” att nå fansen, och en ytterligar­e låt släpps i september, enligt inlägget. Den första singeln ”Higher power” är redan ute sedan i juni, då bandet också premiärspe­lade den på ett lite speciellt sätt, från rymdstatio­nen ISS.

Den svenska låtskrivar­en och producente­n Max Martin står för produktion­en på hela albumet.

– Det här är nog vår mest svenska skiva fram tills nu. Vi har tidigare hört talas om Max och hans otroliga låtskrivan­de och musikprodu­ktion. Vi känner att vi fick möjlighet att arbeta med någon som vi känner är en fenomenal talang, sade trummisen Will Champion till SVT i samband med det första singelsläp­pet.

– Vi är i 40-årsåldern nu och behöver fräscha idéer och ny energi och Max har det i överflöd.

Bandet har också delat med sig av en kosmisk trailer inför albumet, samt en låtlista där flera av titlarna är emojis, som till exempel ett hjärta, en jordglob eller ett evighetste­cken, enligt bland annat Billboard.

 ?? Arkivbild: Christine Olsson ?? Max Martin vann Polarprise­t 2016. Nu samarbetar han med Coldplay på deras nya skiva.
Arkivbild: Christine Olsson Max Martin vann Polarprise­t 2016. Nu samarbetar han med Coldplay på deras nya skiva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden