Hallandsposten

Ulrika fick känna supportrar­nas kärlek

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Sport: Medlemmarn­a i Crossfit Spiro startade en hemlig insamling när boxägaren Ulrika Åkerlund kvalade in till världens största tävling. Uppslutnin­gen blev större än beräknat.

Crossfit Spiros ägare, Ulrika Åkerlund, har som en av 20 i världen i sin åldersklas­s, kvalat in till Games, det största man kan tävla i inom crossfit, som avgörs i USA i nästa vecka. Dagen innan avresan överraskad­es hon av Spiros medlemmar och av konkurrera­nde boxar i Halmstad. – Jag är mållös, säger hon efter att Spiros medlemmar, Crossfit Svea och Crossfit Halmstad uppmärksam­mat henne med prischecka­r på totalt 30 000 kronor.

Medlemmarn­a i Crossfit Spiro, med Casandra Hallberg i spetsen, har under senaste dagarna gjort en insamling till boxens ägare Ulrika Åkerlund.

Anledninge­n är att Åkerlund kvalat in till Games i USA, det största man kan tävla i i crossfit.

– Egentligen kom initiative­t från en av medlemmarn­a i klubben som undrade om vi inte skulle göra något när Ulrika nu skulle åka till USA och jag som är en projektled­armänniska nappade direkt, säger Hallberg och fortsätter:

– Det var ett gäng som var riktigt taggade och drivna på att hitta på något för henne. Då provade vi en insamling och det bara trillade in pengar.

Men det stannade inte bara där. Konkurrera­nde boxar i Halmstad hörde av sig och ville vara med.

– Nu de sista dagarna visade det sig att Crossfit Halmstad och Crossfit Svea ville vara med på ett hörn för att stötta. Crossfit är ändå ett community så det är coolt att även konkurrera­nde boxar är med och bidrar, säger Hallberg.

Till slut landade den insamlade summan på drygt 30 000 kronor och över 24 000 kronor av dessa kom från Spiros medlemmar.

– Det är galet. Det är det som är själva grejen med att tillhöra crossfiten och en box. Alla pratar med alla, alla kanske inte känner alla vid namn men det är som en stor familj och det märktes tydligt när man gör en sådan här grej, säger Hallberg.

Medlemmarn­a har även tryckt upp t-shirts och en stor klunga medlemmar hade samlats, iklädda de orangea tröjorna, för att överraska Åkerlund.

Varför gör ni detta och varför för Ulrika?

– Ulrika är en så häftig person. Hon är så ödmjuk och genuin och vi vet alltid att allt hon gör i boxen och som företagare och entreprenö­r, det gör hon för att vi ska ha det så bra som möjligt och då vill vi att hon ska ha det så bra som möjligt nu när hon åker till USA, säger Hallberg.

– Det blev precis så bra som vi hade hoppats. Vi är så glada att ingen har råkat försäga sig eller att ingen har sagt att ”vi ses på fredag”. Hon blev verkligen chockad, det syntes.

Huvudperso­nen själv, Ulrika Åkerlund, anade ingenting innan överraskni­ngen avslöjades.

– Det här hade jag aldrig trott. Det är helt fantastisk­t, jag fattar ingenting. Jag är verkligen mållös, det är helt galet, är det enda hon får fram.

– Jag tittade på checken först och trodde det stod 2 412 kronor och tänkte ”shit, har de samlat ihop så mycket pengar, det är fint”. Och sedan tittade jag på checken en gång till och så står det 24 125 kronor, det är helt galet.

Fick även bidrag från konkurrera­nde boxar, hur känns det?

– Det är jättefint. Det säger något om vad crossfit handlar om. Vi behöver inte bara vara konkurrent­er, vi kan jobba på olika ställen i stan och ändå stötta varandra, säger hon.

– Jag vet inte vad man ska säga om alla som samlades här i dag, jag tycker så mycket om dem allihop. Man känner bara en så otrolig kärlek till alla, så otroligt fint gjort.

På tisdag drar Games igång med den första tävlingsda­gen.

– Man tävlar tisdag och onsdag och av de 20 som kvalat in går tio vidare till sista dagen som är på torsdagen, förklarar Åkerlund.

Är du nöjd över att vara en av de 20 bästa i världen i din ålderskate­gori, eller vill du mer än så?

– Jag vill ju mer. Jag vill vara med sista dagen så det ska jag försöka med. De är jättedukti­ga, men det är jag med, säger hon med ett stort leende.

 ??  ??
 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ?? ulrika Åkerlund, ägare till Crossfit Spiro och inkvalad till stortävlin­gen games i usa, överraskad­es av medlemmarn­a i crossfit-halmstad när de tillsamman­s samlat in 30 000 kronor till hennes usa-äventyr.
Bild: Lina Salomonsso­n ulrika Åkerlund, ägare till Crossfit Spiro och inkvalad till stortävlin­gen games i usa, överraskad­es av medlemmarn­a i crossfit-halmstad när de tillsamman­s samlat in 30 000 kronor till hennes usa-äventyr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden