Hallandsposten

Cityledare­n om Ikea-beskedet: ”En dragare”

Halmstad: I höstas pratade Caroline Bengtsson, cityledare i Halmstad city, om att de gärna sett Ikea etablera sig i centrum. Men i går kom nyheten att Ikea väljer Hallarna när de ska öppna en planerings­studio i Halmstad. – Det hade såklart gett ett ökat k

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

” Det är en dragare som också kan leda till att fler väljer att etablera sig i närheten

Caroline Bengtsson, cityledare

Under torsdagen rapportera­de HP att Ikea väljer att etablera en planerings­studio på Hallarna. Detta gör man i tio svenska städer som i dag saknar eget varuhus för att visa sin närvaro.

– Vi vill vara på platser där det redan rör sig mycket folk. Det finns många olika sådana och vi har tittat på olika alternativ – men vi känner att det här är det bästa, motiverade varuhusche­f Agneta Simon valet att öppna på Hallarna.

I en intervju med HP i höstas berättade cityledare­n i Halmstad city, Caroline Bengtsson, om hur hon gärna hade sett en Ikea centrumbut­ik i H&M:S före detta lokaler på Brogatan.

Hur känner du nu kring att Ikea valde Hallarna före city?

– Vi är jätteglada över att de väljer Halmstad över huvud taget. Vi alla vill att det ska gå bra för Halmstad och att Hallarna går bra gör att attraktivi­teten till Halmstad city ökar också, säger Caroline Bengtsson.

Men det måste varit något ni gärna hade sett hos er?

– Såklart. Det är ett jättefint varumärke och det klart vi vill att de ska komma till Halmstad.

Att få in varumärken som Ikea kan betyda mycket för centrum, enligt Bengtsson.

– Det ger ett ökat kundflöde och det är en dragare som också kan leda till att fler väljer att etablera sig i närheten, säger hon.

Varför tror du att Ikea valde Hallarna före city?

– Det vågar jag inte spekulera i, de har säkert kollat lokaler i city också. Men många av de större kedjorna väljer externa handelsomr­åden, det kanske är i Ikeas strategi. Vad vill ni göra för att locka fler etablering­ar av den här typen till Halmstad city?

– Vi ska fortsätta visa att vi har ett unikt arbetssätt som vi påbörjat där cityföreni­ngen och fastighets­ägarna tillsamman­s med en extern partner jobbar ihop för etablering och går starka tillsamman­s. Vi har en plan för hur stadskärna­n ska se ut längre fram och jag är trygg med att det arbete vi påbörjat kommer bära frukt, säger Caroline Bengtsson.

 ??  ??
 ?? Bild: Cornelius Poppe/tt & Roger Larsson ?? Cityledare­n Caroline Bengtsson har tidigare pratat om hur hon gärna hade sett ikea i Halmstad city. Nu är det klart att kedjan öppnar en studio på Hallarna.
Bild: Cornelius Poppe/tt & Roger Larsson Cityledare­n Caroline Bengtsson har tidigare pratat om hur hon gärna hade sett ikea i Halmstad city. Nu är det klart att kedjan öppnar en studio på Hallarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden