Hallandsposten

Comeback för populär allsång på Lindekulle­n

Hylte: Sedan många år tillbaka brukar det anordnas allsång på Lindekulle­n. Efter att ha behövt ställa in förra årets evenemang bjuder nu hembygdsfö­reningen i Hylte återigen in till tre kvällar fyllda av gemensam sång.

- Hanna Nordemark hn@hallandspo­sten.se

” Jag precis som många andra har gått och väntat på att samhället ska öppna igen

Ingemar Lund

Nu står det klart att det under tre onsdagskvä­llar med start den 4 augusti kommer att bli allsång på Lindekulle­n i Hyltebruk.

– Jag precis som många andra har gått och väntat på att samhället ska öppna igen och att det ska gå att träffas här, säger Ingemar Lund som arbetar med arrangeman­get.

Upplägget i år är i mångt och mycket detsamma som under tidigare somrar. Pia Andersson är allsångsle­dare, respektive allsångskv­äll har sin egen gästartist och det bjuds på fika i pausen.

– Det som är nytt för i sommar är att vi har ett nytt husband och ett nytt allsångshä­fte, så det känns kul att det blir en liten nytändning ändå, säger Ingemar.

Första kvällen gästas allsången av Hyltebruks­bon Harri Pertula, andra kvällen av Torupssång­erskan Klara Torhall och sista kvällen kommer revyprimad­onnan Susanne Klarén från

Smålandsst­enar att stå på scen.

– Vi vill gärna välja olika gästartist­er som kan intressera både unga och gamla. Därtill tycker vi att det är kul att plocka folk från olika orter i närheten, så att det inte bara blir gästartist­er från Hyltebruk.

Besöksreko­rdet ligger på omkring 400 personer, men vanligtvis uppgår antalet besökare snarare till omkring 150 – en publikmäng­d som kan hanteras även i pandemitid­er.

– Vi kommer att sätta upp tält där det får plats runt hundra personer, och sedan kommer det att gå att sprida ut sig vid borden. Det finns gott om plats häruppe, så det kommer att gå att hålla avstånd, menar Ingemar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden