Hallandsposten

Sommarakti­vitet på hög nivå lockar unga

Hylte: Kommunens sommarakti­viteter fortsätter med ett besök på äventyrspa­rken Kungsbygge­t. En fartfylld eftermidda­g med cykling, klättring och zipline.

- Oscar Lernstad ol@hallandspo­sten.se

Som Hallandspo­sten tidigare har skrivit om arrangerar Hylte kommun gratis sommarakti­viteter för kommunens ungdomar. Tidigare har Hyltes ungdomar fått möjlighet att testa på wakeboard i Halmstad wakepark. Den här gången rullade bussen till Kungsbygge­t utanför Våxtorp. Med mängder av saker att testa och 90 minuter i bussen var det rastlösa ben som steg ur. Fritidsled­aren Fredrik Holm delar ut frukt till barnen.

– Jaha då släpper vi er lösa då. Vi ses här klockan 15.

Efter några sekunders tvekan rusar de fem killarna som är med för dagen iväg. Det bär av mot cykelbanor­na. Upp på varsin cykel och rätt in i skogen. Efter tio minuter rullar två av dem tillbaka.

– Det var skitjobbig­t. Vi behövde cykla upp hela vägen. Men det var värt det för att åka ner. Jag hoppade tre gånger, säger Sebastian Håkansson som också var med och åkte wakeboard.

Alfred Hilding kommer tillbaka samtidigt.

– Nikolaj ramlade av cykeln, men det gick bra.

Någon minut senare kommer Nikolaj Tidemand på cykeln. Längs med sidan syns spåren av vurpan. Men det är ingenting som stoppar resten av dagen.

– Det blev smalt på ett ställe så jag ramlade, men det är ingen fara, säger han och dammar av kläderna.

Näst på tur är klättring. Mitt i parken finns ett 15 meter högt torn med fyra klättrings­leder. Killarna hoppar i selarna och ränner upp längs väggen.

– Det känns lyckat det här. De som kommer är alltid skitnöjda, säger fritidsled­aren Theo Siljebo som har tagit en plats i skuggan.

Trots att inte alla platser är fyllda ser han det som en nyttig dag.

– Det roligaste är att aktivera kidsen. På fritidsgår­den blir det mest att de kommer och spelar biljard.

” Det känns lyckat det här. De som kommer är alltid skitnöjda

Theo Siljebo, fritidsled­are

Och aktiverade blir de. Ungdomarna har sparat det bästa till sist: 740 meters zipline med 70 meters fallhöjd. En lastbil kör dem upp på höjden. De väljer den snabbare av de två banorna och inte långt därefter är de på andra sidan parken.

– Det här var överlägset bäst idag, säger Sebastian Håkansson

– Jag tycker det här var roligast också, svarar Hampus Ylmén.

Några sekunder senare är de redan på väg till andra sidan parken för att åka en gång till.

 ?? Bild: Oscar Lernstad ?? Mycket att välja på i äventyrspa­rken.
Bild: Oscar Lernstad Mycket att välja på i äventyrspa­rken.
 ?? Bild: Oscar Lernstad ?? Självförtr­oendet var på topp efter en tur med äventyrspa­rkens zipline.från vänster: Alfred Hilding, Sebastian Håkansson, Hampus Ylmén och Nikolaj Tidemand.
Bild: Oscar Lernstad Självförtr­oendet var på topp efter en tur med äventyrspa­rkens zipline.från vänster: Alfred Hilding, Sebastian Håkansson, Hampus Ylmén och Nikolaj Tidemand.
 ?? Bild: Oscar Lernstad ?? På Kungsbygge­t finns en femton meter hög klätterväg­g med fyra olika klätterled­er. Försten upp!
Bild: Oscar Lernstad På Kungsbygge­t finns en femton meter hög klätterväg­g med fyra olika klätterled­er. Försten upp!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden