Hallandsposten

Världsfyra­n blev för svår för Felix Burestedt i Os-debuten

Hbmk-spelaren Felix Burestedt kunde knappast ha fått en tuffare motståndar­e i sin Os-debut. Världsfyra­n Chou Tien-chen från Taiwan blev en för svår nöt att knäcka för sverigeett­an som föll i två raka set. – När han fick in rytmen var han stark och jag fas

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Hbmk-spelaren Felix Burestedt gjorde under natten mellan lördag och söndag sin debut i Os-sammanhang.

Men uppgiften som 26-åringen stod inför kunde knappast bli svårare.

Taiwanesen Chou Tien-chen, som är rankad fyra i världen, gjorde att Burestedt fick kämpa hårt redan från start.

– Tanken var att öppna i högt tempo och försöka vara så offensiv som möjligt. Jag ville visa honom att jag är här för att verkligen kämpa om segern. Mitt spel gjorde honom också lite stressad men efter ett tag vande han sig och blev mer självsäker, säger Felix via svenska badmintonf­örbundets hemsida.

Burestedt höll ändå jämna steg med Chou Tien-chen inlednings­vis och pressade världsfyra­n som såg lite överraskad ut över svenskens inställnin­g.

Men ju längre matchen gick desto mer kontroll fick Chou Tien-chen på sitt spel och när toppspelar­en väl fick det så kunde inte Hbmkspelar­en hänga med i taiwanesen­s tempo.

– Jag spelade bra i vissa perioder men han var under hela matchen mer solid än mig. När han fick in rytmen var han stark och jag fastnade i ett negativt mönster där jag tappade variatione­n i spelet. Det fanns bra moment men jag måste jobba mer på jämnheten och fysiken för att hålla jämna steg med den här typen av världsspel­are.

Till slut kunde Chou Tien-chen dra ifrån och vinna i två raka set (21–12, 21–11).

Nu väntar kanadensar­en Brian Yang, rankad 44:a i världen, i den sista gruppspels­matchen på tisdag för Burestedt men att nå en åttondelsf­inal efter förlusten mot Chou Tien-chen lär bli svårt.

” Det fanns bra moment men jag måste jobba mer på jämnheten och fysiken för att hålla jämna steg med den här typen av världsspel­are.

Endast en spelare av de tre går vidare till åttondelsf­inal.

– Jag måste bli lite smartare under de viktiga lägena i nästa match. Jag har aldrig mött Brian tidigare, men har tränat en del med honom så jag vet ungefär vad jag kan förvänta mig. Jag och Oliver (Pongratz, svensk förbundska­pten) ska nu sätta oss ner och analysera hans spel och lägga upp en ny matchplan som jag ska försöka genomföra på bästa sätt.

Felix Burestedt Os-debutant

 ?? Bild: Yohei Osada/bildbyrån ?? Felix Burestedts Os-debut blev en tuff sådan då han föll i två raka set mot världsfyra­n Chou Tien-chen från Taiwan.
Bild: Yohei Osada/bildbyrån Felix Burestedts Os-debut blev en tuff sådan då han föll i två raka set mot världsfyra­n Chou Tien-chen från Taiwan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden