Hallandsposten

Baffo missar ÖFK – Berntsson gör sin första start i år

Joseph Baffo skadad och Thomas Boakye avstängd. Då blir det Alexander Berntsson som får spela mot Östersund, ett lag han inte stött på sedan cupmatchen 2019 när HBK drabbades av magsjuka. – Då låg jag på hotellet, säger mittbacken.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se

Senast HBK var uppe i Jämtland för ett möte med Östersunds FK blev det smått kaosartat inför matchen. Sju spelare blev sjuka inför matchen, men HBK lyckades ändå få med sig ett heroiskt kryss i Svenska Cupens gruppspel. Krysset var ytterst viktigt för HBK som senare kom att vinna gruppen före ÖFK och IFK Norrköping, vilket tog Bollklubbe­n till kvartsfina­l i cupspelet.

En av de som insjuknade den gången var Alexander Berntsson.

– Jag skulle spelat men då låg jag på hotellet, säger mittbacken. Inget jättebra minne kanske?

– Nej, säger Berntsson och skrattar till lätt. Det var ju jättetufft. Många sjuka på hotellet, många var hemma också. Men vi fick upp Erik (Ahlstrand) och Edvin (Kurtulus) samma dag och Erik gick in och gjorde det hur bra som helst.

Vi hade då och har fortfarand­e bra spelare, så vi kan alltid stoppa in någon som gör det bra. Det vet vi om.

Men den här gången ser det däremot ut att bli spel för mittbacken, som ännu bara spelat åtta minuter i Allsvenska­n i år. Med Thomas Boakye avstängd och en ny skada på Joseph Baffo är det Berntsson som tar platsen i mittlåset bredvid Andreas Johansson.

– För egen del ska det bli kul att spela igen. Så jag har en skön känsla och det känns tryggt att spela med ”Ante” (Andreas Johansson) och ”Bengan” (Andreas Bengtsson) som jag har gjort många gånger förr. Så det ska inte vara några konstighet­er, säger han.

– Sen är det aldrig kul att spela på någons bekostnad som är skadad. Men jag får ersätta honom så gott det går.

Berntsson, som gjort två kortare

inhopp den här säsongen, får han starta en tävlingsma­tch för första gången sedan förra årets sista omgång i Superettan.

– Matchforme­n är väl inte riktigt helt där. Men det är inget speciellt att tänka på, utan det är bara att gå ut och göra det man är bra på och göra sitt och spela enkelt. Inga konstighet­er, säger Berntsson.

Hur skönt är det att ha tryggheten med ”Ante” och Andreas?

– Det är alltid skönt. Sen behöver man inte säga det igen, men alla vet hur det är att spela med ”Ante”.

Han hjälper med det mesta. Jag har spelat med honom innan, så vi vet hur vi gör det. Vi behöver knappt snacka ihop oss utan vi vet vad det är som gäller.

 ??  ?? Alexander Berntsson får starta för den skadade Joseph Baffo när HBK ställs mot Östersunds FK.
Alexander Berntsson får starta för den skadade Joseph Baffo när HBK ställs mot Östersunds FK.
 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ??
Bild: Lina Salomonsso­n
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden