Hallandsposten

Skadan slår hårt mot HBK:S backbredd

Skadan på Joseph Baffo följde direkt efter Thomas Boakyes avstängnin­g. Olycklig tajming menar Magnus Haglund, som nu har kort om alternativ i backlinjen. – Men vi jobbar hårt med det vi har, säger Hbk-managern.

- Pierre Carlsson

HBK:S manager Magnus Haglund.

Joseph Baffo har inte tränat sedan derbyt mot Varberg med en blödning i ljumsken, som är orsakad av en överansträ­ngning. Det ska inte röra sig om någon långvarig skada, men han kommer inte till spel i Östersund på måndagskvä­llen. Tror ni att han kan komma tillbaka efter matchen mot Östersund?

– Så kan det bli. Man kan säga att han spelar inte i morgon, och han är ett frågetecke­n inför AIK, säger Magnus Haglund, Hbk-manager.

Alternativ­en i backlinjen blir nu färre, eftersom även Thomas Boakye, avstängd efter sitt röda kort mot Varberg, saknas åtminstone mot Östersund.

” Han spelar inte i morgon, och han är ett frågetecke­n inför AIK.

Magnus Haglund, om statusen på Joseph Baffo

– Lyckligtvi­s har vi spelare som kan spela både ytterback och mittback, till exempel Edvin som kan spela både ytterback och innerback. Vi har även mittfältar­e som kan spela ytterbacka­r. Så vi känner väl att vi kan få till det på ett vettigt sätt ändå, säger Haglund.

Med tanke på att Thomas också är borta i morgon, slår Baffos skada extra hårt mot er?

– Ja, det var olyckligt. Men vi har ingen stor trupp, vi är en liten klubb med små resurser som gör att vi inte har råd att ha den bredden som stora klubbar har.

Uppgiften i Östersund borta ser Haglund som svår, och pekar på ÖFK:S storsegrar hemma mot Örebro (5–0) och Sirius (3–0). Så det gäller för HBK att komma upp i nära full kapacitet, menar managern.

– Det blir viktigt att sätta försvarssp­elet på konstgräse­t, där det går ganska fort. Det är viktigt att vi är skarpa på de lägena vi får, att vi spelar klart våra anfall och inte släpper ut Östersund i kontring, för de är ett av allsvenska­ns mest kontringss­kickliga lag.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ??
Bild: Lina Salomonsso­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden