Hallandsposten

Lindblads glädje: Em-guld och klar för British Open

Ingrid Lindblad kan titulera sig Europamäst­are efter en mycket stark avslutning på amatör-em i Italien. Segern innebär också att hon är klar för British Open i Carnoustie, Skottland, 19–22 augusti. – Det känns jättestort för mig och det kommer bli häftigt

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Bara Maria Hjorth och Caroline Hedwall har gjort det tidigare.

Men nu kan även Ringenäs GK:S Ingrid Lindblad titulera sig som Europamäst­are när hon efter en mycket stark avslutade dag på amatör-em i Italien till slut vann efter totalt tolv under par, tre bättre än tyska tvåan Alexandra Försterlin­g.

– Jag tycker jag spelade och puttade bäst på den här avslutande rundan om man jämför med de andra rundorna. Det var ingenting som gick dåligt. Jag fick ihop allting så bra, säger Ingrid Lindblad.

Inför den sista rundan låg 21-åringen på en andraplats och var bara ett slag bakom svenska landslagsk­ollegan Sara Kjellker.

Men på den sista rundan stämde allt där hon tillsamman­s med tyskan Chiara Horder var bäst av alla då hon gick fem under par.

– Jag hade inte full koll på hur de andra låg till medan jag hade helt okej koll på Beatrice (Wallin, Hills GK) och Sara (Kjellker, Höllviken) som jag gick med. Sen insåg jag efter ett tag att jag nog leder med några slag.

Efter det avslutade hålet var det ingen som kunde hota Ringenästa­langen som i och med Em-titeln blott blev den tredje svenskan i historien, efter Maria Hjorth och 2009, som vunnit individuel­la amatör-em.

– Jag skulle säga att det här är bland det största jag har varit med om. Jag har puttat väldigt bra hela veckan och undvikit några större misstag så det här är verkligen jätterolig­t. Det är coolt för det här är ingen dålig tävling om man säger så.

Men med titeln som Europamäst­are

ingår det även en enorm bonus för Lindblad.

I och med segern så är hon nu klar för British Open i Carnoustie, Skottland, 19-22 augusti vilket blir hennes tredje framträdan­de i en major och andra gången i British Open.

– Det känns jättestort för mig. Jag fick en inbjudan att kvala in men då tackade jag faktiskt nej men nu fick jag en plats ändå. Jag spelade för två år sedan och det kommer bli häftigt. Nu har man lite mer koll men det kommer bli en lite mer annorlunda golf än vad jag har spelat här, avslutar en lycklig Lindblad.

 ?? Bild: Fredrik Wetterstra­nd ?? Ingrid Lindblad blev blott den tredje svenskan i historien att vinna individuel­la amatör-em. Segern innebär också att hon nu är klar för British Open i Carnoustie, Skottland, 19–22 augusti.
Bild: Fredrik Wetterstra­nd Ingrid Lindblad blev blott den tredje svenskan i historien att vinna individuel­la amatör-em. Segern innebär också att hon nu är klar för British Open i Carnoustie, Skottland, 19–22 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden