Hallandsposten

Tävlar för Laholmsklu­bben – vann på hemmaplan

Alexander Karlsson, tävlandes för Hawkhills Trialklubb från Laholm, vann Falkenberg Trial Cup:s elitklass när tävlingen för första gången arrangerad­es på Rådhustorg­et mitt i centrala Falkenberg.

- Elmer Rikner sporten@hallandspo­sten.se

Stora tunga däck, cementrör, lastpallar och stockar på Rådhustorg­et i Falkenberg. Det var förutsättn­ingarna för de cyklister som tagit sig till tävlingen under lördagen.

– Det är många här som varit astaggade, säger Karlsson om laddningen inför tävlingen.

Under lördagen tävlade tre stycken klasser på torget, dels A-klassen som är den näst högsta i Sverige och sedan två elitklasse­r, med flera av Sveriges bästa damer och herrar. Den senare med Alexander Karlsson.

Karlsson, som tillhör Hawkhills Trialklubb från Laholm, missade endast 20 poäng och vann tävlingen. – Det känns jättebra, säger han. De två senaste årens svenska mästare var för dagen inte enbart tävlande, utan även för första gången arrangör.

– Det har rullat på väldigt bra, från start i morse så har det funkat jättebra. Alla har kunnat sina positioner, vetat vad de ska göra,

Alexander Karlsson klarar ett svårt hopp på ett galant sätt. det har varit mycket folk och musik och speaker har varit perfekta. Funktionär­erna har gjort sitt jobb, säger Karlsson.

För Falkenberg­aren var det speciellt att köra på hemmaplan, inte minst eftersom de var på Rådhustorg­et och många nyfikna kom dit och tittade.

– Det betyder jättemycke­t. Äntligen får jag göra det i min hemstad, och nu funderar jag mest på varför jag inte gjort det här innan, säger han menar att tävlingen kommer tillbaka.

 ?? Bild: Elmer Rikner ??
Bild: Elmer Rikner

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden