Hallandsposten

Beachvolle­yfesten har startat i Tylösand – med publik igen

Det var en folkfest som uteblev förra året på grund av coronapand­emin. Men i år kommer det bli beachvolle­yfest igen, i begränsad skara, på stranden i Tylösand. – Det är jättekul att det blir lite stämning här, säger arrangör Rasmus Jonsson.

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Folkfesten under beachvolle­yveckorna förra året uteblev på grund av coronapand­emin där det endast blev SM som avgjordes.

I år blir det i alla fall en liten folkfest då 600 personer är välkomna in på området.

– Det är jättekul att det blir lite stämning här. Förra året var det folk som spelade sin match och sedan fick man lämna. Det var ingen musik eller inget häng på det sättet, säger arrangör Rasmus Jonsson.

– Nu har vi tagit ett bra steg för att kunna göra något spännande igen som vi hade innan pandemin samtidigt som vi är noga med alla restriktio­ner. Vi har publikvärd­ar och biljetter säljs digital så vi kan ha kontroll på det till 100 procent.

För att få tillbaka den härliga stämningen som var 2019, innan pandemin, med nästan 10 000 besökare så håller man just nu på att försöka skapa en härlig inramning på stranden i Tylösand.

– När man är här ska man ha en känsla att man är utomlands. Vi vill jobba med känslan runt omkring där man ska vilja hänga här. I år blir det ett betydligt härligare häng med solstolar, hängmattor och palmsoffor. Det blir en magisk atmosfär, lovar Rasmus Jonsson.

Under första veckan pågår Summersmas­h som innehåller olika tävlingar för de som är under eliten. Även träningsgr­upper hålls för de som känner att man vill förbättra sitt beachvolle­ybollspel.

En av tävlingarn­a är Challenger som är en nivå under högsta Sweden Beach Tour. Där deltar 15-åriga Sanna Madestam som till vardags spelar i Hylte/halmstad.

Förutom Challenger kommer hon ställa upp i flera klasser i SM som börjar den 1 augusti. och riktiga SM om jag kommer med. Det beror på rankingpoä­ng så vi får se men som det ser ut nu så hade jag kunnat komma med så jag hoppas på det. Det blir mycket spel men det kommer bara bli kul.

Beachvolle­yn pågår till och med söndag 8 augusti och Rasmus Jonsson hoppas på man framöver kommer fortsätta att anordna beachvolle­yveckorna i Tylösand.

– Vi har varit här sedan 2013 och det har bara växt och växt hela tiden. Vi hoppas att vi nästa år ska vara tillbaka i full skala. Vi har SM fram till 2022 här sen blir det en förhandlin­g med svenska volleyboll­förbundet och vi hoppas att vi kan fortsätta den här traditione­n som vi haft sedan 2013.

 ?? Bilder: Lina Salomonsso­n ?? 15-åriga Sanna Madestam, som till vardags spelar i Hylte/halmstad, spelade i Challenger tillsamman­s med Catarina Cooper, Örebro VBS. Under SM, med start 1 augusti, kommer hon att ställa upp i flera olika klasser.
Bilder: Lina Salomonsso­n 15-åriga Sanna Madestam, som till vardags spelar i Hylte/halmstad, spelade i Challenger tillsamman­s med Catarina Cooper, Örebro VBS. Under SM, med start 1 augusti, kommer hon att ställa upp i flera olika klasser.
 ??  ?? Just nu pågår arbete för att bygga upp miljön för att göra Beachvolle­yveckorna speciell för besökarna.
Just nu pågår arbete för att bygga upp miljön för att göra Beachvolle­yveckorna speciell för besökarna.
 ??  ?? Flera beachvolle­ybanor är uppe på stranden i Tylösand.
Flera beachvolle­ybanor är uppe på stranden i Tylösand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden