Hallandsposten

Stina Källberg åkte ur OS direkt – trots 3–0-ledning

3–0 i set i första Os-matchen och Stina Källberg var på väg mot seger. Då vände portugisis­kan Jieni Shao och Hbtk-spelarens OS tog slut redan i första omgången. – Det känns som det var faktiskt längesen jag grät efter en förlust, säger Källberg.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 5188

Halmstad BTK:S Stina Källberg fick sent en plats till singelturn­eringen på OS i Tokyo, 21-åringens första OS. Där blev det en bekant motståndar­e för Källberg, då hon ställdes mot Jieni Shao från Portugal, en spelare hon slog i EM för en dryg månad sedan med 4–2 i set.

Och Källberg var på väg mot att slå Shao ytterligar­e en gång.

Hbtk-spelaren tog tre raka set från start, efter att hon tagit hem ett jämt tredjeset med siffrorna 12–10.

Men efter det började Källberg spela med lite mindre marginaler, och portugisis­kan tog sig tillbaka in i matchen och tog hem fjärde och femte seten med ganska god marginal. Efter ett jämnare sjätte set lyckades Källberg inte riktigt få till det och det blev respass redan i första omgången efter setsiffror­na 11–8, 11–9, 12–10, 6–11, 5–11, 8–11, 6–11. Efter matchen var Källberg märkbart besviken över förlusten.

– Jag var väldigt ledsen efter matchen, känns som det var faktiskt längesen jag grät efter en förlust, säger hon till förbundets hemsida efter matchen och fortsätter:

– Nu när jag har samlat mig så känns det rätt okej. Jag är nöjd hur jag fick till mitt spel från första boll och krigade till den sista. Hon spelade upp sig efter tredje set, vilket gjorde vändningen. Jag tar med mig mycket positivt från matchen och hela säsongen i stort. Jag är väldigt nöjd med mina prestation­er och känner att jag tar kliv i rätt riktning.

Det innebär att det är färdigspel­at för Källberg i OS den här gången, eftersom hon bara spelar i singelturn­eringen. Sveriges andra spelare i damturneri­ngen, Linda Bergström, förlorade även hon sin första match med 4–3 i set mot Sutirtha Mukherjee från Indien trots en ledning med 3–1 i set vid ett tillfälle. Därmed har Sverige inga spelare kvar på damsidan i Os-pingisen.

– Det är klart att båda tjejerna är besvikna just nu. Det känns nästan lite snopet, säger förbundska­pten John Wall till förbundets hemsida och fortsätter:

– Stina spelade jättebra i de inledande seten men blir sedan kanske lite ivrig samtidigt som Shao byter taktik och drar ner på tempot och samtidigt spelar upp sig rejält. Stina slog henne på EM och var nära på att göra det igen vilket är mycket bra gjort då Shao är en mycket högre rankad spelare. Men visst var det tungt.

 ?? Bild: Carl Sandin/bildbyrån ?? HBTK:S Stina Källberg föll i första omgången av Os-bordtennis­en trots ledning med 3–0 i set mot portugiska­n Jieni Shao.
Bild: Carl Sandin/bildbyrån HBTK:S Stina Källberg föll i första omgången av Os-bordtennis­en trots ledning med 3–0 i set mot portugiska­n Jieni Shao.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden