Hallandsposten

Nya krafter blåser liv i surfkafé på stranden

Mellbystra­nd: Surf, sång och servering på stranden. I sommar tar familjen Lindberg över Surfcaféet i Mellbystra­nd. – Vi vill utveckla konceptet. Vi kommer att ha mat och har fått serverings­tillstånd också, säger Helena Lindberg.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

För två år sedan flyttade Kristina Sahlberg och Ariel Striim ned sitt surfkafé på stranden och bildade ett aktivitets­center nedanför Koloniväge­n i Mellbystra­nd. Nu tar nya krafter vid.

– Surfcaféet livas upp igen. Jag och vår yngsta son kommer att hålla i serveringe­n och min vapendraga­re Tobbe fortsätter att fokusera på aktivitete­r, säger Helena Lindberg som till sin hjälp har maken Tobbe och sonen Theodor.

Familjen satsar vidare på glassbar och uteserveri­ng med 144 sittplatse­r nere på stranden. Öppen scen kommer också tillbaka, där trubadurer och diskjockey­s kan uppträda när vädret tillåter under sommaren.

– Där är inga världsarti­ster bokade ännu. Vi vill att det ska kunna vara en tillåtande atmosfär. Alla som vill göra något är välkomna, det kan vara stand up också. Det är otroligt mysigt med sommar, aktivitete­r och musik, säger Helena Lindberg.

Fredag 10 juni blir det invigning. Bara två dagar tidigare ska de tre containrar­na med kafé och förråd komma på plats.

– Det blir fullt ös. Vi kör runt helgerna i juni och sedan varje dag från 1 juli till 14 augusti, beroende på väder. Även om det inte är soligt har vi aktivitete­r man kan göra.

Dit hör onewheel, bubble ball, slack line, jonglering och inte minst blokart. Det senare ser ut som en trehjulig gokart med vindsurfin­gsegel och är en landseglar­e som ursprungli­gen kommer från Nya Zeeland.

– Stranden i Mellbystra­nd och Skummeslöv­sstrand är helt unik. Vi är de enda som har blokart som event i hela

Sverige. Vill man landsegla på stranden är det till oss man måste komma, säger Helena.

Båstad Kite finns också på platsen, som blivit känd som Mellby surf beach.

– Vi vänder oss till alla åldrar, om man vill aktivera sig eller bara sitta och mysa. Vi vill att det ska vara en aktiv strand, säger Tobbe.

Paret kommer egentligen från Kristianst­ad.

– Det går inte att landsegla på våra fina sandstränd­er här nere. Vi behöver era bilstrände­r till det. Det gjorde att vi köpte en bostadsrät­t i Strandpens­ionatet i Skummeslöv­sstrand för några år sedan, säger Helena Lindberg.

 ?? BILD: PRIVAT ?? ”Surfcaféet är ett koncept som håller både soliga dagar och mindre soliga dagar när det blåser. Det finns alltid något att göra”, säger Helena Lindberg. Hon håller i serveringe­n och maken Tobbe Lindberg håller i aktivister­na.
BILD: PRIVAT ”Surfcaféet är ett koncept som håller både soliga dagar och mindre soliga dagar när det blåser. Det finns alltid något att göra”, säger Helena Lindberg. Hon håller i serveringe­n och maken Tobbe Lindberg håller i aktivister­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden