Hallandsposten

Regionen färdig med rekryterin­g av toppchefer

Halland: Ytterligar­e två nya förvaltnin­gschefer är klara till Region Halland. Anna Pohjanen tar över förvaltnin­gen ambulans, diagnostik och hälsa och Karin Wettermark Jonsson blir förvaltnin­gschef för kultur och skola.

- Julia Paulsson jupa@hallandspo­sten.se 010-471 51 32

Fyra förvaltnin­gschefer inom Region Hallands ska bytas ut inom kort, främst på grund av pensionsav­gångar. Emma Pihl har redan presentera­ts som ny chef för närsjukvår­den och Andreas Mattsson som chef för regionserv­ice. Nu är ytterligar­e två nya förvaltnin­gschefer klara.

Anna Pohjanen, nuvarande divisionsc­hef för länssjukvå­rden i Region Norrbotten, börjar i september som chef för förvaltnin­gen ambulans, diagnostik och hälsa och efterträde­r då Anders Westberg. Den nya förvaltnin­gschefen är specialist­läkare inom gynekologi och obstetrik och har många års erfarenhet som chef. Senaste året har hon ansvarat för halva länssjukvå­rden i Norrbotten men lämnar nu för ett brett uppdrag Halland.

"Jag är i dag ansvarig för en ganska stor och spretig organisati­on.

Anna Pohjanen, ny förvaltnin­gschef i Region Halland

”Hjälpmedel är det enda området som är obekant för mig. Jag är i dag ansvarig för en ganska stor och spretig organisati­on här i Norrbotten”, säger Anna Pohjanen i ett pressmedde­lande från Region Halland.

I september tillträder även Karin Wettermark Jonsson som chef för förvaltnin­gen kultur och skola i samband med att Eva Nyhammar lämnar. Karin Wettermark Jonsson kommer närmst från jobbet som kommunikat­ionschef i Ängelholms kommun men har även varit kulturchef i Region Örebro.

”Att få återvända till ett så viktigt område som kultur och bildning kändes väldigt inspireran­de. Konst, kultur och utbildning är helt avgörande för ett öppet, innovativt och demokratis­kt samhälle”, säger Karin Wettermark Jonsson i pressmedde­landet.

 ?? BILD: PRESSBILD/SIMON ELIASSON ?? Anna Pohjanen.
BILD: PRESSBILD/SIMON ELIASSON Anna Pohjanen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden