Hallandsposten

Hamburgerk­edja kommer till Halmstad

Centrum: Bastard Burgers kommer att etablera sig i Halmstad. Hamburgerk­edjan har lagt beslag på en del av lokalerna där Vero Moda tidigare huserade, men entrén kommer att ligga på Klammerdam­msgatan.

- Tony Thorsell

Bastard Burgers, som serverar så kallade smashed burgers, grundades av ett kompisgäng i Luleå 2016. Sedan dess har hamburgerk­edjan öppnat cirka 70 restaurang­er runt om i Sverige, men finns numer också i Oslo och New York. Nu står det klart att man slår upp dörrarna även i Halmstad.

– Jag var faktiskt i Halmstad redan för ett och ett halvt år sedan och tittade på potentiell­a lokaler, men det blev inget då. Sedan dess har jag tittat på vilka möjlighete­r som finns och så dök det här upp och då kände vi att med det här läget så kändes det helt rätt, säger Björn Havden, etablering­schef på Bastard Burgers.

Burgarkedj­an tar över delar av lokalerna på Storgatan där Vero Moda tidigare låg, men även lokalen på Klammerdam­msgatan där Kebabhouse har huserat. Från lokalen på Klammerdam­msgatan, där ingång kommer att ske, ska man slå ner en vägg.

– Det som är bra är att det finns ventilatio­n färdigt och då kan man dra nytta av det när man ska anlägga ett nytt kök, för det är ganska kostsamt. Vi har så mycket restaurang­er som vill etablera sig i Halmstad, men vi kan inte bara fylla hela city med restaurang­er utan då får man ta de lokalerna som passar sig för det, berättar Henrik Pettersson på Croisette real estate partner.

Att det blev just Bastard Burgers förklarar Henrik Pettersson så här:

– Vi vill ha en aktör som är stark, som inte lägger ned efter ett halvår och som vi vet har fungerat på andra orter. Croisette har jobbat med Bastard på flera ställen innan och det känns som en vinnarhäst att satsa på.

Henrik Pettersson uppger att konkurrens­en om lokalen var hård. Tre, fyra aktörer inom restaurang­segmentet var med till slutet av förhandlin­garna.

– Ibland handlar det om magkänsla och ibland om pengar, allt måste klaffa och det gjorde det med Bastard.

Det dröjer dock till månadsskif­tet september/oktober innan restaurang­en öppnar.

– Det hade varit ännu roligare att öppna innan sommaren, men vi tänker långsiktig­t, säger Björn Havden, som förklarar dröjsmålet med att andra etablering­ar står före i kön.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden