Hallandsposten

SM Källberg blev Sm-drottning: ”Stolt och glad”

Alla hade bespetsat sig på en Sm-final mellan Vm-tvåorna Truls Möregårdh och Mattias Falck. Men Halmstadsp­elaren har aldrig vunnit ett singelguld och missade finalen igen. Bättre gick det för HBTK:S Stina Källberg som blev Sm-drottning i Karlskrona.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Det är något märkligt över Mattias Falck och SM.

Trots att han varit i världstopp­en i många år har han aldrig fått till det i ett svenskt mästerskap.

Nu åkte Falck ut i en stenhård sjusetare i semifinale­n mot Viktor Brodd trots att han hade ledningen med 3–2 i set.

– Det att jag inte lyckats i SM är väl mer uppmärksam­mat av andra. Jag har inte spelat SM de två senaste åren på grund av OS 2020 och EM i fjol. Innan dess var jag aldrig favorittip­pad, säger Mattias Falck.

Falck är uppvuxen i Karlskrona och hade hoppats kunna bryta förbannels­en i sin gamla hemmahall, men Brodd ville annat.

– Han har alltid varit en svår motståndar­e för mig och jag förlorade även mot honom i Sm-slutspelet för några år sedan när jag spelade för Halmstad, säger Falck.

Han har skrivit på för två nya år för tyska Bundesliga­klubben Werder Bremen, men trots flitigt matchande har silvermeda­ljören från VM i Budapest 2019 tappat rejält på rankingen – från en plats bland de tio bästa till 36:a på den senaste listan.

– Jag behöver fler tävlingar där jag kan samla poäng och därför åker jag och spelar en tävling i Peru om en vecka. Jag åkte ut i första omgången i VM och sedan även i en stor tävling i Singapore så jag måste försöka förbättra rankingen för att få en bättre lottning i EM.

För Stina Källberg blev SM rena lyckoträff­en.

Först vann hon mixedklass­en med storebrors­an Anton Källberg i lördags och följde sedan upp med att vinna både dubbelklas­sen med klubbkompi­sen i HBTK Erika Fronth samt singelfina­len mot Linda Bergström med 4–0.

– Jag har aldrig vunnit en singeltite­l tidigare så det kändes hur kul som helst. Jag är glad och stolt över mig själv, skrattar Stina Källberg.

Hon gjorde en väldigt bra final och gav aldrig Bergström någon riktig chans.

– Jag har aldrig tränat så mycket

BILD: MAGNUS LEJHALL

med någon annan – ja, det skulle vara min pappa då – så vi kan varandra. Hon är deffare och det passar mig bra för då kommer jag åt med min forehand som är min styrka.

I herrdubbel­n blev Halmstads Pär Gerell mästare tillsamman­s med Jens Lundqvist, där bronset delades av Falck/wilhelm Kindblad och Simon Arvidsson /Fabian Åkerström.

 ?? ?? Stina Källberg, Halmstad BTK, och Truls Möregårdh firar att det blivit svenska mästare i singel i Karlskrona.
Stina Källberg, Halmstad BTK, och Truls Möregårdh firar att det blivit svenska mästare i singel i Karlskrona.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden