Hallandsposten

Drömmålen sänkte Halmia – HBK vann sin femte raka

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

HBK tog sin femte raka seger och höll dessutom sin femte raka nolla när Lörby besegrades med 3–0. Det gör nu att man ökar gapet till Halmia i toppen efter att rödvitt förlorat hemma mot Älmhult med 1–2. – Det är riktigt frustreran­de och väldigt surt, säger Halmias lagkapten Alicia Hansson besviket.

HBK har sedan förlusten mot Södra Sandby i slutet av april gått som tåget i seriespele­t.

Inför bortamötet mot jumbon Lörby hade man fyra raka segrar och utan ett enda insläppt mål.

Trots stor dominans i första halvlek och hela tolv avslutsför­sök var det först i den 50:e minuten som HBK lyckades spräcka målnollan. Emmy Zetterberg gick på avslut och på returen höll sig Elsa Karlsson framme och kunde göra 1–0.

– Vi gör ingen superprest­ation men vi är klart bättre än Lörby hela matchen, summerar tränare Fredrik Andersson.

Emmy Zetterberg kunde senare i den 62:a matchminut­en göra 2–0 och slutresult­atet 3–0 fastställd­es av Sandra Holm när hon blev framspelad av tvillingsy­stern Saga med kvarten kvar.

Både femte raka segern och hållna nollan för HBK som bara är tre poäng bakom serieledan­de Trelleborg.

– Vi är ett oerhört starkt lag där vi gör individuel­la prestation­er inom lagets gränser så det känns väldigt bra.

En tyngre eftermidda­g hade stadsrival­en Halmia hemma på Halmstad arena. Hemmalaget fick inte igång något flyt i sitt anfallsspe­l och hade överlag problem att skapa riktigt heta målchanser.

Efter en mållös första halvlek fick man en mardrömsst­art på den andra då Johanna Ribacke fick på en kanonträff en bra bit utanför straffområ­det. Ett avslut som inbytte målvakten Cornelia Jarving inte kunde styra bort.

Jarving, som fick ersätta skadade Matilda Brovall i paus, fick se sitt Halmia kvittera i den 63:e minuten efter att Tilda Boquist behärskat placerat in 1–1 efter ett fint inspel från Elin Hansson.

– Vi fick momentum när vi kvitterade men så gör de ett relativt snabbt mål igen. Det är riktigt frustreran­de och väldigt surt, säger Halmias lagkapten Alicia Hansson.

varade inte länge. Bara fem minuter efter Boquists kvittering fick Emma Karlsson på en kalasträff utanför straffområ­det.

En boll som gick i en båge över Jarving och in i mål. Halmia försökte att spela mer direkt och med långa bollar få anfallstri­on Evelina Brag, Azra Tokovic och Elin Hansson i bra lägen. Men målchanser­na var få efter 1–2-målet och Älmhult kunde hålla undan till seger.

– Vi kommer inte riktigt igång med vårt spel som vi vill spela samtidigt som de är väldigt pålästa på vad vi ska göra. Helt ärligt vet jag inte vad det är som händer men vi är inte där. Vi måste försöka hitta tillbaka till vårt spel för det känns som vi har tappat det de senaste matcherna.

Förlusten innebär nu att Halmia är femma (17 poäng) och har fyra poäng upp till HBK som är tvåa. Leder division 1 södra Götaland gör Trelleborg på 24 poäng.

Armand Duplantis

?? BILD: MATTHIAS BENGTSSON ?? Det ville sig inte för Elin Hansson och Halmia i mötet med Älmhult. HBK däremot tog sin femte raka seger när man besegrade jumbon Lörby.
BILD: MATTHIAS BENGTSSON Det ville sig inte för Elin Hansson och Halmia i mötet med Älmhult. HBK däremot tog sin femte raka seger när man besegrade jumbon Lörby.