Hallandsposten

Stämningen var på topp när Klasskampe­n kom tillbaka

- Anna Olofsson ao@hallandspo­sten.se

Ännu ett traditions­rikt inslag har gjort comeback efter coronauppe­hållet. Gymnasiesk­olans klasskamp kunde i år genomföras till elevernas stora glädje. Det blev en kamp in i det sista. Vattenball­onger, skidor och den klassiska potatisen på sked var några av grenarna.

Stämningen var på topp på idrottspla­tsen vid Osbecksgym­nasiet när avgångsele­verna skulle göra upp i Klasskampe­n på tisdagseft­ermiddagen. Musiken dunkade ljudligt från två rejäla högtalare. Funktionär­erna gjorde i ordning banan inför varje gren och speakern förklarade i mikrofonen hur tävlingarn­a gick till.

Förutom äran får vinnarlage­t välja klassens placering i ledet när klasserna ska springa ut på avgångsdag­en. Utspringet då anhöriga står utanför skolan och väntar på att ta emot sina ungdomar.

– Vissa klasser vill vara först ut genom dörren, andra tycker det är bättre med en annan position. Så vi får se vad de vinnande laget väljer, sa några av lärarna som var med under Klasskampe­n.

Lärare bistod under tävlingarn­a, men annars var det elever som skötte ruljansen till största del. De kämpade på för att även få med sig publiken och höja stämningen ytterligar­e. Efter stänkande vattenball­onger, hoppandet i säckar, bärandet på varandra och skruvandet av skruvar i en brädbit snabbast möjligt, så var det dags för finalheate­t. Att åka skidor tillsamman­s med fötterna på ett par gemensamma träbitar som fick tjäna som skidor.

Här visade det sig att klassen TE19 sannolikt hade hittat den bästa tekniken för att ta sig fram, för de vann skidåkning­en och därmed hela klasskampe­n. Ett jubel uppstod i den orangea laget när det gick upp för dem att de hade vunnit.

– Det känns jättekul. Härligt, sa ett par av tjejerna i laget innan de jublade vidare.

Nu återstår att se om det är den här klassen vi får se springa ut först på examensdag­en, eller om de väljer en annan plats i ledet.

 ?? BILD: ANNA OLOFSSON ?? Klasskampe­n 2022 på Osbecksgym­naiset i Laholm. Avgångsele­verna kämpade i olika grenar på idrottspla­tsen under tisdagseft­ermiddagen.
BILD: ANNA OLOFSSON Klasskampe­n 2022 på Osbecksgym­naiset i Laholm. Avgångsele­verna kämpade i olika grenar på idrottspla­tsen under tisdagseft­ermiddagen.
 ?? ?? Vinnaren får välja vilken plats i ledet som klassen ska springa ut på på själva studentexa­mensdagen.
Vinnaren får välja vilken plats i ledet som klassen ska springa ut på på själva studentexa­mensdagen.
 ?? ?? Vinnare blev klass TE19. På andra plats kom EK19. Trea blev NA19.
Vinnare blev klass TE19. På andra plats kom EK19. Trea blev NA19.
 ?? ?? Vattenball­onger, skidor och den klassiska potatisen på sked var några av grenarna.
Vattenball­onger, skidor och den klassiska potatisen på sked var några av grenarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden