Hallandsposten

Man utpressade­s efter att ha skickat nakenbild

Hylte:

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 5122

En man skickade en utmanande bild på sig själv till det han senare fick höra var en 14-årig tjej. Efteråt pressades han på hundratuse­ntals kronor av flickans familj som ersättning för att han inte skulle hängas ut. Nu åtalas tre kvinnor, bland annat en från Hylte, för tre fall av utpressnin­gsbrott vid Lunds tingsrätt.

Den pressade mannen har berättat att han var inne på en dejtingsaj­t där han fick kontakt med en tjej. De började chatta utanför sajten och tjejen frågade efter en bild på mannens könsorgan. Han svarade ”då vill jag se något först” varpå tjejen skickade en utmanande bild på sig själv. Mannen svarade med en liknande bild och då började påtrycknin­garna som lett till åtalet.

En stund senare får mannen ett samtal från en person som påstår sig vara tjejens mamma. Mamman frågade ”vad gör du med en 14åring?”, något som skrämde mannen. Mamman tvingade senare mannen att betala för en mängd utgifter som familjen hade på grund av dotterns utåtageran­de beteende, något de menar berott på mannens agerande.

"Huruvida det faktiskt funnits en minderårig tjej som tagit emot bilderna eller inte är oklart.

Sammanlagt har mannen i det fallet skickat över 325000 kronor till olika konton, ett som tillhör en kvinna med bostadsadr­ess i Hylte kommun. I de andra två fallen som gått till på liknande vis har kvinnorna sammanlagt lyckats komma över lite mer än 550 000 kronor.

Den utsatta mannen har berättat att kvinnorna ”pressade på” för att han skulle skicka pengar. Huruvida det faktiskt funnits en minderårig tjej som tagit emot bilderna eller inte är oklart, likaså om kvinnan som pressat på faktiskt var dennes förälder.

– Jag har inte blivit hotad på det sättet, men de trycker på med frågor som ”Hur ska vi göra nu då?”. Saker i stil med ”Jag behöver det här nu”. Det kändes inte först som de skulle sätta dit mig, säger offret och menar att personerna bakom hotade att gå ut publikt med händelsen.

Hyltekvinn­an menar i polisförhö­r att hon inte haft något med händelsen att göra alls. Hon har visserlige­n låtit en bekant använda hennes bankdosa, vilket skulle kunna vara en förklaring till varför offret fört över drygt 255 0000 kronor till hennes konto.

– NN (en annan åtalad) sa att hon skulle få in pengar, det var mycket pengar. Jag är ingen elak människa och har svårt att säga nej. Det var en vän som frågade så det var väl inte så farligt tänkte jag, säger hon i förhör.

Hyltekvinn­an är åtalad för ett fall av grov utpressnin­g, alternativ­t penningtvä­ttsbrott. Personen som Hyltekvinn­an tagit emot pengar åt åtalas för inblandnin­g i samtliga tre fall, medan den tredje kvinnan är åtalad för ett fall av penningtvä­ttsbrott. Samtliga nekar till alla brottsmiss­tankar.

 ?? BILD: TT (MONTAGE) ?? Tre män har pressats av tre kvinnor till att i olika utsträckni­ng skicka över pengar. Annars skulle nakenbilde­r som skickats till en minderårig tjej spridas till männens närstående och polisen.
BILD: TT (MONTAGE) Tre män har pressats av tre kvinnor till att i olika utsträckni­ng skicka över pengar. Annars skulle nakenbilde­r som skickats till en minderårig tjej spridas till männens närstående och polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden