Hallandsposten

Lindblads fina start – efter uppståndel­sen

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Från US Open-succé, ett ombokat flyg hem till en ”ganska bra” start i Scandinavi­an Mixed. Nu berättar Ingrid Lindblad att hon fått stänga av notiser på sina sociala medier efter den senaste tidens uppståndel­se. – Det känns som något man behöver vänja sig vid, säger en trött men glad Ingrid Lindblad.

Efter succén i US Open förra veckan var det många som var spända på att följa Ingrid Lindblad under första dagens spel i Scandinavi­an

Mixed på Halmstad GK.

Och hon gjorde ingen besviken när hon gick tre under par.

– Det var kul, en lite kämpig start men sedan kom jag tillbaka med några birdies på de sista hålen, säger Ingrid.

Den kämpiga starten var på hål sex där hon gjorde en trippelbog­ey efter ha hamnat ute i skogen, behövt två slag för att ta sig tillbaka och sedan även behövt tre puttar för att sätta bollen i hålet.

– Jag sa till Oliver som var min caddie att det blir ingen mer driver på det hålet, skrattar Ingrid.

Men det var också den enda plumpen där Ingrid Lindblad även stod för sex birdies, efter att ha avslutat med att sänka en lång putt på 18:e hålet.

Är du nöjd med första dagen? – Ja, efter den starten så känns det ganska bra. Det var väldigt bra puttning efter det hålet.

Hon kände av stödet hemma i Halmstad.

– Ja, absolut. Redan på första tee kände jag att det kommer nog bli mycket folk här.

Någon större vila har det dock inte blivit efter förra veckans succé i US Open.

Lindblad hade tänkt att flyga från USA i söndags, men fick skjuta det till måndagen och landade i Sverige först under tisdagen.

– I morse var jag ganska seg så det var skönt att jag fick en sen tid och därefter tidig (på fredag) så att jag fick ytterligar­e tid.

När hon kände på banan under onsdagen var hon flitigt uppassad men det var lugnare under själva spelet.

– I går var det många som ville prata och ville fram. Nu blir man lite mer isolerad när man går på banan. Speciellt om man träffar fairway, haha. Men det är kul att folk vill snacka.

Har du hunnit ta in uppståndel­sen efter dina resultat?

– Inte riktigt. Varje gång jag går in på Instagram är det någon som har skickat någonting. Jag fick stänga av notiser på både Twitter och Instagram. Det känns som att det bara händer grejer hela tiden.

Hur är det?

– Det känns som något man behöver vänja sig vid. Det är inte så ofta på college som man ska in och snacka med tio reportrar efteråt.

För klubbkamra­ten från Ringenäs, Julia Engström, gick det ännu bätt

re. Engström gick fyra under par, efter bland annat tre birdies och en eagle på hål 11, och är tre slag efter kvartetten Craig Howie, Matthieu Pavon, Santiago Tarrio och Carolina Melgrati som gick på 65 slag, sju under par.

– Det var en bra start. Det fanns mycket att hämta därute, men jag tycker att jag fick i mycket också så det känns som en ganska rättvis runda.

Vad säger du om din eagle?

– Det är ett kort hål för oss och ett hål vi måste ta tillvara på helt enkelt vilket jag gjorde i dag. Spelet var stabilt hela rundan. – Väldigt stabilt. Det hände inte så mycket och satte jag mig i lite trubbel så löste jag det ganska bra. Nyckeln var att jag höll mig på fairway för ruffen var väldigt saftig för oss.

Till sin hjälp hade Julia Engström bästa kompisen Tindra som caddie.

– Det är första gången hon går, men hon får godkänt i dag, skrattar Julia.

– Jag kände att jag ville ha någon på vägen som jag kunde ha kul med och få skratta lite.

En melodi som fungerade bra den här dagen.

Det gjorde även ryggen som har besvärat Engström sedan i fjol.

– Den är okej. Jag har sagt att jag tar det vecka för vecka, men det har känts okej på sistone så då kände jag att det inte var så mycket att tveka på. Det är en tävling hemma som jag vill spela, dels för familjen och vännerna men även mina sponsorer. Vad tycker du om mixed-konceptet?

– Jag tycker att det är ett intressant och kul koncept. Det är lite annorlunda att de kör och sedan kör jag, det är lite ryckigt, men ett väldigt intressant koncept så länge man får det att funka med uppsättnin­g. Det kändes okej i dag i alla fall.

Och Julia Engström fick även sin önskan beviljad med tidig starttid på fredagen för att hinna fira sin lillebrors student.

– Det är jag väldigt tacksam för, säger hon glatt.

 ?? BILD: PONTUS LUNDAHL/TT ?? 08.50: Alexander Norén, Ingrid Lindblad (Ringenäs GK),
GK),
Julia Engström (Ringenäs GK),
Kajsalotta Svarvar (Halmstad
Ingrid Lindblad gick tre under par under första dagens spel i Scandinavi­an Mixed. Efteråt berättade hon att uppståndel­sen varit stor de senaste dagarna efter succén i US Open.
BILD: PONTUS LUNDAHL/TT 08.50: Alexander Norén, Ingrid Lindblad (Ringenäs GK), GK), Julia Engström (Ringenäs GK), Kajsalotta Svarvar (Halmstad Ingrid Lindblad gick tre under par under första dagens spel i Scandinavi­an Mixed. Efteråt berättade hon att uppståndel­sen varit stor de senaste dagarna efter succén i US Open.
 ?? BILD: PONTUS LUNDAHL/TT ?? Annika Sörenstam drog stort intresse och publik under första dagen av Scandinavi­an Mixed.
BILD: PONTUS LUNDAHL/TT Annika Sörenstam drog stort intresse och publik under första dagen av Scandinavi­an Mixed.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden