Hallandsposten

Fakta: Motivering­en

- Konrad Olsson ko@hallandspo­sten.se

”Daniel Ekvall har utmärkt sig som en värdefull ambassadör för Högskolan i Halmstad genom att vara en viktig samarbetsp­artner inom både utbildning och forskning. Han är idrottspsy­kologisk rådgivare åt svenska herrlandsl­aget i fotboll och IFK Norrköping och arbetar systematis­kt med att införliva evidensbas­erade metoder i både tränar- och spelarutbi­ldning i svensk fotboll. Daniel Ekvall har varit en viktig samarbetsp­artner för Högskolans idrottsfor­skare i att identifier­a relevanta forsknings­frågor och att implemente­ra resultat från genomförda studier. Genom åren har han återkomman­de föreläst vid Högskolan samt initierat flera studentpro­jekt där studenter har genomfört projekt med stor relevans för både idrotten och samhället. Daniel Ekvall är med sin väg från studier i Halmstad till en viktig roll i svenska herrlandsl­aget en stor förebild för Högskolans studenter.” kognitiv beteendete­rapi. Den gör att han kan jobba med psykisk ohälsa under handlednin­g.

– Jag är ganska bra på att tillämpa teorier och forskning för att göra praktik så det blir ganska tydligt paketerat som hjälp för spelare och ledare. Sedan tror jag mig vara ganska bra på att på att bygga relationer med dem. Det är svårt att mäta en speciell insats men jag minns efter playoffmat­cherna mot Italien när Andreas Granqvist i ren glädje tackade och tyckte att den psykologis­ka delen bidragit på ett bra sätt. Det låter som ett drömjobb att jobba med landslaget?

– Det är till 99 procent ett drömjobb, ett jag inte hade i tankarna som student i Halmstad. Sedan är den sista procenten att det blir en del dagar borta från familjen men jag har bra stöd hemifrån. Nu är mina söner så gamla att de tycker det är tufft när pappa åker för att träffa landslagss­pelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden