Hallandsposten

Tiraholmst­eatern gör sin 23:e uppsättnin­g i ordningen

Tiraholm:

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se

Tiraholmst­eatern fortsätter med sina egenskrivn­a föreställn­ingar. I år handlar det om en fiktiv tågstation i Tiraholm som får kungligt besök, och det blir inför fullskalig publik igen för första gången sedan pandemin. – Premiären är väl så gott som slutsåld, säger pjäsförfat­taren Totte Ljunggren.

Stinsen, som förr i tiden var ansvarig för en tågstation, har i årets uppsättnin­g huvudrolle­n i ”Stinsen i Tiraholm”. Totte Ljunggren förklarar premissen till föreställn­ingen.

– Det handlar om att kronprinse­ssan Victoria ska komma till Tiraholms station. På stationen finns det folk som ska åka med tåg och göra lite annat. Den här stackars stinsen får väldigt mycket problem som han ska försöka reda ut.

IOGT-NTO är som vanligt arrangör och förutom Totte medverkar tidigare bekanta namn i form av Rosian Robertsson, Albin Pålsson,

Sören Bjärnborg, Pia Andersson och Klara Torhall. Nya för i år är Susanne Karlén och Johan Bergström, i det som Totte räknat till den 23:e uppsättnin­gen i följd.

– Det är rätt fantastisk­t att det har kunnat hålla på så länge att folk kommer. Det har också börjat åka folk lite längre, och även om vi i första hand gör det för kommuninvå­narna, så är det roligt att det alltid kommer andra också.

Det här året är det återigen plats för 120 personer på varenda av de fem föreställn­ingarna, som spelas midsommarh­elgen och helgen efter det vid Tiraholms fisks anläggning intill Bolmen.

– Vi körde förra året med 50 i publiken med fler föreställn­ingar. Men publiken behöver också ha en trygghet att man är många så att man vågar skratta och reagera. Sitter man utspritt som då är man lite mer försiktig än om man sitter i en klump. Så det är kul att spela inför vanlig publik, säger Totte.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Årets uppsättnin­g av friluftste­atern i Tiraholm ser kronprinse­ssan Victoria dyka upp hos Stinsen i Tiraholm, vilket gör att stinsen får väldigt många problem som han ska försöka reda ut. Bilden är från en av repetition­erna.
BILD: PRIVAT Årets uppsättnin­g av friluftste­atern i Tiraholm ser kronprinse­ssan Victoria dyka upp hos Stinsen i Tiraholm, vilket gör att stinsen får väldigt många problem som han ska försöka reda ut. Bilden är från en av repetition­erna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden