Hallandsposten

Tackar nej till proffsanbu­d – Jönsson stannar i Drott

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Tidigare i vår fick Lars-magnus Jönsson ett erbjudande om att bli tränare i en israelisk klubb. Efter moget övervägand­e är det nu klart att han stannar i Drott. – Ett jättesvårt beslut, men det var för många parametrar att lösa på kort tid, säger han.

Lars-magnus Jönsson har varit handbollst­ränare i många år och fick ett smickrande erbjudande tidigare i år att bli heltidsträ­nare i israeliska storklubbe­n Bnei Herzliya utanför Tel Aviv.

Han skulle ta hand om klubbens damlag plus två pojklag och var nere under fem dagar för att besöka klubben.

– Allt låg utmed stranden. Det var varmt, trevligt folk och god mat. Dessutom hade klubben egen tillgång till en nybyggd hall, säger Lars-magnus Jönsson.

Sedan Lasse kom hem har han funderat och funderat och funderat.

Till slut kom han fram till att fullfölja kontraktet och träna Drotts damlag även kommande säsong.

– Jag fick ett väldigt attraktivt erbjudande, men pengar i all är. Jag är 53 år och är i den åldern då pengar inte är allt. Det jag sökte var livskvalit­é med jobb mellan 15 och 21 fem-sex dagar i veckan, berättar han.

– Det fanns en deadline för mitt arbete här hemma och även när det gällde Drott. Sedan fanns det andra saker i kontraktet som drog ut på tiden, men jag är glad över att ha tagit ett beslut, säger Jönsson.

"Klubben blev besviken. Vi kommer dock att ha en öppen dialog – sedan får vi se vad som händer i framtiden.

Lars-magnus Jönsson

Han släpper inte kontakten med Bnei Herzliya.

– Klubben blev besviken. Vi kommer dock att ha en öppen dialog – sedan får vi se vad som händer i framtiden.

Jönsson har skött det mest runt damlaget i Drott de senaste säsongerna och har ställt som krav att han vill ha lite mer hjälp framöver. Därför jobbar klubben för att få in både en lagledare samt en assisteran­de tränare.

– Det går inte att ha för många bollar i samma korg. Jag behöver avlastning för att orka och fokusera mer på tjejerna. Därför känns det bra att föreningen ställt upp och tagit till sig vad jag sagt.

Sedan tidigare är det klart med ett nyförvärv – Stefanie Åkerberg, 19, från division 1-konkurrent­en RP Linköping. I övrigt är det många som har avvaktat vad som händer med Lars-magnus, men redan nu är det flera som har skrivit på inför nästa säsong, däribland viktiga skytten Stina Karlsson. Frågetecke­n finns dock för Louise Lilja.

– Jag trivs jättebra med tjejerna och ser fram mot en rolig säsong. Jag räknar med att ha kvar samma trupp som i fjol och dessutom flytta upp 05:orna som gick till finalspel i USM. Sedan gjorde Hanna Ferdman smygcomeba­ck i våras och blir som ett nyförvärv för oss till hösten.

Ordförande­n Björn Kullenberg är glad att Lars-magnus Jönsson blir kvar i klubben.

– Jag tycker det är bra även om vi var beredda att släppa honom. Kontraktss­krivningar­na har legat nere och varit som en bromskloss, men flera spelare har blivit klara under dagen. Nu rullar det bara på.

 ?? BILD: JOHAN PERSSON ?? Lars-magnus Jönsson funderade länge, men har nu tackat nej till proffsanbu­d från Israel och stannar kvar som tränare för Drotts damlag.
BILD: JOHAN PERSSON Lars-magnus Jönsson funderade länge, men har nu tackat nej till proffsanbu­d från Israel och stannar kvar som tränare för Drotts damlag.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden