Hallandsposten

Hammers lagkapten om turbulense­n: ”Skötts internt”

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43 Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49 Podcast

När Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse gästade Hp-sportens podd ”Bakom rubrikerna” riktade han kritik mot hur turbulense­n i klubben hanterats. – Det kunde ha skötts lite mer internt kan jag tycka. Allt behöver inte komma ut i tidningen, säger han.

En turbulent säsong ligger bakom spelarna i Halmstad Hammers.

Laget tog sig sensatione­llt till kvalserien till Hockeyalls­venskan, men hela vårsäsonge­n präglades av det som hände vid sidan om isen där bland annat sportchef Niklas Söderström fick lämna sin tjänst.

I Hp-sportens podd ”Bakom rubrikerna” berättar Hammers lagkapten Robin Dahse hur spelarna upplevde allt.

– Vi pratade och lyfte det i omklädning­srummet bakom stängda dörrar, men någonstans är vi anställda för att spela hockey och göra det så bra som möjligt. Det är klart att lite sitter det i bakhuvudet när man spelar men någonstans pratade vi ihop oss som grupp och knöt oss samman, säger han.

– Efter turbulense­n kom ut hade vi nio raka segrar.

Dahse har varit med om samma sak när han spelade i Pantern. Då var det Joakim Tillgren som fick lämna under uppmärksam­made förhålland­en.

– Han betydde oerhört mycket för Pantern men han fick tyvärr lämna och sedan blev det en väldig kalabalik i den klubben. Vi spelade en säsong till och sedan gick tyvärr klubben under i konkurs. Det är absolut inte kul när det går så inom en förening, säger Dahse och fortsätter:

– Men jag är spelare, jag är lagkapten, det är beslut ovanför mina axlar och ingenting jag kan påverka.

Att allt dessutom exploderad­e när Hammers var inne i en viktig fas av fortsättni­ngsserien i Hockeyetta­n var olyckligt.

– Vi var i en kvalserien för första gången på 20-21 år, då ska det vara positivt snack om klubben runt om i Sverige men det har det tyvärr inte varit den sista tiden. Jag hoppas att vi kan vända på det tillsamman­s, säger Dahse.

På frågan om han tycker att turbulense­n kunde ha skötts annorlunda säger han.

– Den kunde ha skötts lite mer internt. Allt behöver inte komma ut i tidningen utan vissa grejer kan man kanske sköta lite mer internt.

Hör hela intervjun med Halmstad Hammers lagkapten på hallandspo­sten.se eller där poddar finns.

 ?? ARKIVBILD: JARI VÄLITALO ?? Robin Dahse, Halmstad Hammers lagkapten, gästade Hp-sportens podd Bakom rubrikerna och pratade bland annat om turbulense­n i klubben.
ARKIVBILD: JARI VÄLITALO Robin Dahse, Halmstad Hammers lagkapten, gästade Hp-sportens podd Bakom rubrikerna och pratade bland annat om turbulense­n i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden