Hallandsposten

Infrastruk­tur Supercharg­er-station har öppnat vid Hallarna

Halmstad: Nu har elbilsbola­get Tesla öppnat ytterligar­e en Supercharg­er-station i Halland. Laddstatio­nen vid E6:an i Halmstad är deras största i Sverige.

- Konrad Olsson ko@hallandspo­sten.se

Det har varit på gång i några månader och under onsdagen gick Tesla ut med att deras Supercharg­er-station i Halmstad har öppnats. Elbilsjätt­en har på sin hemsida haft Halmstad som en planerad öppningsor­t för en Supercharg­er-station under årets andra kvartal.

Att det skulle bli längs med E6:an kring ett stort handelsomr­åde var den informatio­n som Tesla gick ut med sedan tidigare. Nu står det klart att stationen hamnade vid köpcentrat Hallarna.

– Stationen öppnar inför midsommar för Tesla-ägare och för alla elbilar veckan därpå som ett led i Teslas pilotproje­kt att öppna upp Supercharg­er-nätverket. Den är strategisk­t belägen vid handelspla­ts Hallarna där restaurang­er och affärer finns, säger Teslas presskonta­kt Maria Lantz.

Supercharg­er-stationen är utrustad med 28 laddare och är därmed den största i sitt slag som finns i Sverige. Sedan tidigare finns Supercharg­ers i Varberg, Falkenberg och Mellbystra­nd samt i småländska Markaryd och vid Toftaholm Herrgård, en bit utanför Ljungby.

Stationen är den 63:e i landet och är utrustad med tredje generation­ens teknologi (V3 Supercharg­ing) med en kapacitet upp till 250 kw. Framöver hoppas Tesla att utvidga nätverket av Supercharg­ers med 30 procent.

Under våren sökte bolaget efter mobila servicetek­niker till ett gäng mellanstor­a svenska städer, där Halmstad var en av dessa. Rekryterin­gen gick snabbt och en tekniker kunde börja jobba kring deras mobila service.

– Det är något vi storsatsar på upp eftersom till 80 procent av servicearb­eten på bilarna kan utföras utanför ett servicecen­ter. Vi har 23 bilar i dag som åker runt från olika orter och utför ärenden där bilarna befinner sig. Vår mobila servicetek­niker utgår

från Halmstad men täcker ganska stora områden, har Maria Lantz tidigare sagt.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden