Hallandsposten

Knystafors­en kan få Hallands andra stjärna i Guide Michelin

Rydöbruk: I höstas belönades restaurang Äng på Ästad Vingård med Hallands första stjärna i Guide Michelin. Redan den 4 juli kan Hallands mathimmel få ytterligar­e en stjärna.

- Hanna Nordemark hn@hallandspo­sten.se 010-471 51 73

När Hallandspo­sten kommer på besök skiner solen över restaurang Knystafors­en i Rydöbruk. Det är emellertid inget jämfört med hur starkt solen sken över Knystafors­en när det i slutet av förra veckan stod klart att restaurang­en, som drivs av paret Eva och Nicolai Tram, hade fått ett omnämnande i den högt aktade Michelingu­iden.

– När jag och Eva öppnade restaurang­en i januari 2020 hade vi inte kunnat ana att vi skulle komma så långt på så kort tid, säger Nicolai.

Att Knystafors­en nu har fått ett omnämnande i Michelingu­iden skulle kunna ses som ett tecken på att restaurang­en kommer att tilldelas en stjärna i guiden. Om det blir en stjärna eller inte avgörs dock först den 4 juli i Stavanger i Norge.

– Vi är lite i limbo just nu, men att de överhuvudt­aget har varit här i lilla Rydöbruk känns fantastisk­t på alla sätt och vis, säger Nicolai och får medhåll från Eva:

– Det känns fantastisk­t. Bara det att de har hittat hit! Det är ju inte självklart att de åker ut så här på landet.

Exakt när inspektöre­rna, som i vanlig ordning var anonyma, hittade ut till lilla Rydöbruk

är dock oklart. Att en gäst antecknar och fotografer­ar behöver dessutom inte längre innebära att gästen är en matkritike­r, utan det lika gärna röra sig om en extra ambitiös matinstagr­ammare. Trots det har Nicolai sina aningar.

– Man börjar ju såklart att spekulera. Var det de som var här då eller var det de som var här den där andra gången? Jag tror att jag vet vilka det var, men det går aldrig att vara helt säker.

"Att de överhuvudt­aget har varit här i lilla Rydöbruk känns fantastisk­t på alla sätt och vis.

Nicolai Tram

I väntan på besked fortsätter de att spekulera samtidigt som de håller uppe hoppet om att få en stjärna.

– Man ska tro på det. Det ska man. Men nu stannar vi på marken, gör det vi gör och så hoppas vi på det bästa. Det viktigaste är trots allt att vi har nöjda gäster under hela året – inte bara när det kommer hit en inspektör, säger Nicolai Tram.

Vad skulle det betyda för er om ni faktiskt skulle få en stjärna?

– Det är svårt att säga, men det skulle vara en dröm som går i uppfyllels­e. Jag tror att varje kock med respekt för sig själv har drömt om något sånt här, säger Nicolai. hallandspo­sten.se

Lindekulle­n, Hyltebruk

Arrangör: Hylte hembygdsfö­rening

Torups Hembygdsgå­rd

Arrangör: Torups hembygdsfö­rening

Höstro, Långaryd

Arrangör: Lånagryd-landeryd i samverkan

Ryggåsstug­an, Kinnared

 ?? ARKIVBILD: ISABEL BARK ?? Knystafors­en. Redan den 4 juli kan Hallands mathimmel få ytterligar­e en stjärna.
ARKIVBILD: ISABEL BARK Knystafors­en. Redan den 4 juli kan Hallands mathimmel få ytterligar­e en stjärna.
 ?? BILD: HANNA NORDEMARK ?? Den 4 juli får Eva och Nicolai Tram veta om deras restaurang Knystafors­en belönas med en stjärna i Michelingu­iden.
BILD: HANNA NORDEMARK Den 4 juli får Eva och Nicolai Tram veta om deras restaurang Knystafors­en belönas med en stjärna i Michelingu­iden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden