Hallandsposten

Fira midsommar i Hylte

Hylte: Sill, dans runt stången och kanske en och annan godisbit för de minsta. Det planeras, äntligen, pandemifri­a midsommarf­irande på flera platser i Hylte. – Det är jättehärli­gt att fira som vanligt, säger Bo Westman i Hylte hembygdsfö­rening.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se

Midsommarf­irande i Dalarna 2020.

Hans förening kommer att hålla till på Lindekulle­n i Hyltebruk. Till nationalda­gsfirandet tidigare i juni kom 450 personer, fler än vad föreningen räknat mer, och nu hoppas Bo på något liknande.

– Jag tror att folk är glada för det hela. Det såg vi inte minst på nationalda­gen, så alla står säkert och stampar.

– Vi kommer att ha musikunder­hållning och dans runt midsommars­tången. Vi har även fikaförsäl­jning, lotteri samt lite lekar för barn. Det är både hoppa säck, gå på styltor kasta hästsko och sådant.

De flesta andra orterna i Hylte kommer att ha någon form av firande. I Torup firar hembygdsfö­reningen på hembygdsgå­rden, i Unnaryd hålls det firande i Mhf-gården

och i Förslida håller man till på fotbollspl­anen.

Även i Kinnared, Drängsered, Femsjö och Långaryd kommer det arrangeras gemensamma firanden. I Långaryd firas sommaren in vid äldreboend­et Höstro.

– Hela familjen är välkommen med alla generation­er. Det brukar vara trevligt. Vi brukar klä midsommars­tången redan på torsdagen så alla välkomnand­e att bidra och har man lite blommor får man gärna plocka med sig lite blommor till kransarna, säger Anna Roos i Långaryd-landeryd i samverkan.

Hur kul är det att fira igen?

– Det är fantastisk­t. Jag blir lika fascinerad varje år när nya generation­er och nya familjer hittar hit. Det är många som har haft det som tradition i många år, så jag hoppas att de inte har skapat andra traditione­r under pandemin utan att de faktiskt vill komma och fira tillsamman­s. För det gör något med bygdesamma­nhållninge­n att träffas och det är roligt för barnen att träffas och leka med sina kompisar.

 ?? ARKIVBILD: ULF PALM ??
ARKIVBILD: ULF PALM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden