Hallandsposten

Halmstad-duo med i Sveriges kross

- Viktor Fridén vf@hallandspo­sten.se

Hrk-duon firar i mitten med flagga.

Sveriges damåtta körde över helgens motstånd i Junior Nordiska Mästerskap­en i Tammerfors och vann till slut med över 20 sekunders marginal. Bakom årorna fanns Halmstadbo­rna Moa Klintefors och Matilda Waide. – Det var inte så förväntat att vi skulle vinna, men det gick bra till slut, säger Matilda Waide.

Damåttan, som represente­rade Sverige i helgens upplaga av Junior Nordiska Mästerskap­en i Tammerfors, hade inte höga förväntnin­gar på sig själva inför helgens lopp.

– Målet var väl att hänga på de andra båtarna. Vi tänkte ändå att

"”Många av oss har rott länge och vi har blivit ett bra lag. Vi är tajta både i båten och utanför”

det är tuffa lag vi möter, så vi hade ingenting att förlora, säger Halmstad Roddklubbs Moa Klintefors.

Och förlora gjorde de inte heller. Efter ett imponerand­e lopp vann istället Sverige med över 20 sekunders marginal till Danmark på andra plats.

– Det var inte så förväntat att vi skulle vinna, men det gick bra till slut, konstatera­r HRK:S andra damreprese­ntant Matilda Waide.

På frågan om varför Sverige vann helgens tävling lyfter båda fram sammanhåll­ningen inom gruppen.

– Vi är starka ihop. Många av oss har rott länge och vi har blivit ett bra lag. Vi är tajta både i båten och utanför, berättar Matilda.

Guldmedalj­örerna var inte ensamma om att vara uttagna till JNM i Halmstads Roddklubb. På herrsidan satt HRK:S Edvin Persson med i båten som inte riktigt kunde matcha Danmark och Norge. Ebba Grimberg tvingades ställa in dagen innan avresan på grund av sjukdom.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden