Hallandsposten

LFK:S ilska efter spökmål som kostade derbyseger­n

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81 Viktor Fridén viktor.friden@hallandspo­sten.se

Halmia och Laholm fick dela på poängen i ett minst sagt händelseri­kt derby på Örjans vall. Lfk-lägret som efter matchen inte var nöjda då man tycker att Halmia fick ett mål som aldrig var inne. – Det är jättekonst­igt. Bollen är inte inne och det ser man på hur våra spelare reagerar men även hur Halmiaspel­arna reagerar, säger LFK:S tränare Peter Åberg besviket. Halmia Laholm 3 3 BILD: JARI VÄLITALO

och med en halvvolley dunkade in 0–1.

Halmia replikerad­e bara tre minuter senare när Alva Johansson testade från långt håll med ett skott som letade sig in bakom Felicia Grufman Jönsson. Ett skott som målvakten borde ha tagit.

Ida Axeldal kunde sedan i den 19:e minuten ge LFK ledningen igen när hennes skott via en Halmiaspel­are seglade in i mål och sen blev det 2–2 innan paus genom det där spökmålet.

– Det är omöjligt att se. Helt omöjligt. Man hoppas väl att domaren har rätt, säger Halmias tränare Leif Jönsson angående 2–2-målet.

Yttern Milly Göstasson, 16 år, gjorde sin debutmatch från start för LFK. Hon tackade för förtroende­t och gav gästerna åter igen ledning drygt tio minuter in i den andra halvleken.

– Det känns jättekul för jag var verkligen spänd inför matchen. Jag hade två lägen i första halvlek men när jag gjorde målet så släppte all nervositet. säger Milly.

Kan du berätta om målet och känslan kring det?

– Peter (Åberg) hade gått igenom med mig i halvtid att jag skulle ta mig mer ifrån kanten och inåt i banan. Meja (Staffansso­n) lägger en jättebra boll sen ramlar jag när jag ska slå till den men den går in i bortre.

– När man kommer in i ett damlag och är ung så är det så kul att bevisa att jag också kan. Sen är alla så snälla i damlaget och stöttar mig och det var så kul när alla kom springande till mig vid målet.

Men Milly skulle inte bli matchvinna­re för LFK för i den 87:e minuten kunde inbytte Izabella Blomqvist med en klassisk tåfjutt fastställa slutresult­atet till 3–3.

– Det blir klart irriterat i omklädning­srummet när de får ett mål som inte är mål. Vi har sett bilder och videos på att den inte är inne. Det är tråkigt med tanke på var vi ligger i tabellen att inte ta tre poäng här. Det suger. Den är inte inne, avslutar Milly besviket.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Laholms FK var inte nöjda efter en poäng i derbyt och ifrågasatt­e om ett mål verkligen var inne.
BILD: JARI VÄLITALO Laholms FK var inte nöjda efter en poäng i derbyt och ifrågasatt­e om ett mål verkligen var inne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden