Hallandsposten

Joakim Persson stannar i Bois över säsongen 2025

I en tid där man förväntar sig eventuella spelarförv­ärv gör Varbergs Bois FC klart med sin kanske viktigaste pusselbit. – Det är en trygghet för alla parter, säger Joakim Persson som har förlängt sitt kontrakt med klubben.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Joakim Persson hade ett kontrakt med Varbergs Bois FC som gällde över 2023. Nu har man förlängt avtalet till över 2025, alltså med ytterligar­e två år.förhandlin­garna har pågått ett tag.

– Det är väl framför allt skönt att man har en styrelse och en förening som vill satsa vidare på det vi påbörjat, säger Joakim Persson i mediarumme­t på Varberg Energi Arena innan onsdagsträ­ningen.

– Samtidigt är vi realister. Vi är i finrummet som förening, men vi vet ju liksom risken att vi kan åka ur. Rent sportsligt kan det hända, men vi bygger för att vara starka i elitfotbol­len - och till elitfotbol­len tillhör även Superettan, fortsätter Joakim Persson.

– Kommer den dagen är vi starka, men vi hoppas givetvis vara kvar i finrummet för alltid eller flera år framöver. Vi har kanske halva vägen kvar till taket, med de förutsättn­ingar vi har. Taket upp till Malmö FF är en bra bit längre, men det här är en trygghet för alla parter, säger ”Jocke” vidare.

Intresset för Persson har varit stort bland andra klubbar. Bland annat från utlandet. Och Esbjerg.

– De kontaktern­a finns kvar. Sen har jag också varit tydlig med att jag har ambitioner att komma utomlands som tränare, men de närmaste åren ser jag att jag är här och det vi bygger på.

Med lite reservatio­n finns det naturligtv­is saker som kan dyka upp på vägen.

– Det är som med spelare. Det kan komma ett bud som någonstans inte går att säga nej till.

Persson säger sig inte vara rädd för att ”köra förbi 50-skylten i Varberg och testa något annat”. Men han vill heller inte hoppa runt, komma till en toppklubb - för att sex månader sedan gå vidare till nästa.

– Det finns klubbar som hört av sig som har större ekonomi, men det kan vi lägga åt sidan för det är inget jag gått vidare med. Det ska

BILD: KENTA JÖNSSON

vara ett projekt som ska vara jävligt bra - och det sitter jag i nu. Hade vi varit i det där ”taket” hade det kanske varit en annan sak både för mig och föreningen. Men det finns mycket mer vi kan utveckla.

– Det kommer komma grejer under vägen som gör att vi växer som förening och fotbollsst­ad, säger Joakim Persson utan att gå in på saker i detalj.

I fem år verkade Joakim i Ängelholms FF. Sedan blev det två i Kristianst­ad.

– Här är jag nästan inne på fem år. Jag har mer ett Ferguson-tänk än att man ska hoppa runt och ta sig till nästa nivå. (Sir Alex Ferguson, mångårig Manchester United-tränare, reds anm).

 ?? ?? Joakim Persson fortsätter som tränare i Bois - parterna har förlängt hans kontrakt.
Joakim Persson fortsätter som tränare i Bois - parterna har förlängt hans kontrakt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden