Hallandsposten

Arg kund åtalas för att ha spottat på personalen

Halmstad:

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

En man i 30-årsåldern trodde sig ha beställt en hel meny i Mcdonalds drive-through. När det sedan saknades både pommes och dricka till burgarna blev mannen mycket upprörd, kallade de anställda för idioter och avslutade med att spotta en av de anställda i ansiktet. Nu åtalas mannen för ofredande.

Händelsen inträffade i maj förra året när den misstänkte mannen skulle köpa två Chicken tasty till honom och hans fru på Mcdonalds på Hallarna i Halmstad. De beställde via drive-through. När de fick burgarna kollade mannen i påsen och såg att det saknades både pommes och dricka.

Han påpekade detta för medarbetar­en som lämnade ut maten men hon sade att han inte hade beställt någon meny och därför heller inte fått pommes eller dricka. Då blev mannen upprörd.

Enligt medarbetar­en ska han då ha sagt att han handlat där i 15 år och aldrig behövt säga att han ville ha meny. Medarbetar­en ska då ha hjälpt mannen att göra ett återköp och gjorde ett nytt köp på två menyer. Han påpekar då att pengar har dragits två gånger från hans konto men medarbetar­en försäkrade att pengarna skulle komma tillbaka på hans konto om några dagar. Mannen ska då ha skrikit att hon var dum i huvudet. Detta ska då ha gjort en annan medarbetar­e uppmärksam på vad som hände.

Den andra medarbetar­en gick fram till luckan och konfronter­ade mannen och bad honom be om ursäkt. Han ska då ha skrikit att även hon var dum i huvudet. Den andra medarbetar­en lämnade då över maten och säger att mannen inte är välkommen tillbaka. Mannen tar då sin dricka och slänger in den på medarbetar­en genom luckan. När hon undrar vad han håller på med väljer mannen också att spotta medarbetar­en i ansiktet innan han kör iväg.

Nu åtalas mannen för ofredande av Halmstads tingsrätt och medarbetar­en har yrkat på ett skadestånd på 10 000 kronor för kränkning.

Den misstänkte mannen erkänner att han förolämpat de båda medarbetar­na samt att han kastat in läsken genom luckan. Han hävdar dock att drickan inte träffade den anställde och han nekar också till att ha spottat på medarbetar­en.

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM/HP/ARKIV ?? En man i 30-årsåldern åtalas för att ha spottat på en Mcdonaldsa­nställd när han inte fick pommes eller läsk till burgaren han beställt.
BILD: ANNIKA KARLBOM/HP/ARKIV En man i 30-årsåldern åtalas för att ha spottat på en Mcdonaldsa­nställd när han inte fick pommes eller läsk till burgaren han beställt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden