Hallandsposten

Den nya ställplats­en i Mellbystra­nd har öppnat

Mellbystra­nd: Under förra veckan öppnade en ny ställplats i Mellbystra­nd. Och de första gästerna rullade in strax efter lunch på torsdagen. HP har träffat dem.

- Isabella Lindal

– Paniken börja växa över att vi inte ska bli klara i tid. Och varmvatten­beredaren pajade, säger Anette Juhlin, böjd ner över asfalten med den vita sprayburke­n i handen.

Hon och maken Peter Juhlin öppnade under torsdagen den nya ställplats­en i Mellbystra­nd intill Delfinen

med det passande namnet Ställplats Mellbystra­nd. Men än återstår lite fix. Linjerna som markerar de lite enklare ställplats­erna utan el ska sprayas färdigt, skyltar ska sättas upp och varmvatten­beredaren ska fixas.

– Det är så typiskt att den gick sönder just nu, men det blir nog bra, säger Anette Juhlin.

Totalt finns det 21 platser för husbil varav 15 är elplatser.

– Vi tänkte att varför ska man betala för el om man inte vill eller behöver använda det. Så de platserna är lite billigare, säger hon.

Dessutom är området utrustat med toaletter, dusch och möjlighet finns att både tömma sin latrin, sitt gråvatten och att fylla på färskvatte­n.

Längst ner i hörnan står en ensam husbil parkerad. Den kom inrullande­s från Jönköping för någon timme sedan med makarna Ulf och Helena Staf och deras barnbarn. Det är sjunde året de är med husbil.

– Vi är absolut inga campingmän­niskor men detta är vår tredje husbil nu. Vi köpte en liten först sedan har vi utökat. Förr cyklade vi mycket och hyrde stugor, men man blir ju inte yngre, säger Ulf Staf.

– Det är skönt att kunna komma ut på helgerna. Det är en väldig frihet, säger Helena Staf.

Att vara på plats en dag innan midsommar har inget med firandet att göra.

– Då slipper vi all trafik. Det var nästan ingen på vägarna nu. Och så stannar vi tills på måndag sedan blir det Danmark.

Hur länge är ni ute på vägarna?

– Ingen aning hur länge det blir. Den kan bli både en eller fyra veckor, säger Ulf Staf.

 ?? BILDER: ISABELLA LINDAL ?? Anette och Peter Juhlin, som äger ställplats­en, tycker det är typiskt att saker ska strula precis nu men tror att det löser sig.
BILDER: ISABELLA LINDAL Anette och Peter Juhlin, som äger ställplats­en, tycker det är typiskt att saker ska strula precis nu men tror att det löser sig.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden