Hallandsposten

Fakta: Janne Josefsson

- Malin Eijde TT

Fyller: 70 år den 27 juni.

Gör: Journalist.

Bor: I Göteborg och på sommarstäl­let på ön Åstol, Tjörns kommun.

Familj: Ensamståen­de med tre söner.

Om att fylla 70: ”Det är klart att man är rädd för att få alzheimer eller bli dement. Jag har svårt att komma ihåg namn, då blir jag lite rädd för vad det är ett tecken på.”

Så firar han födelsedag­en: ”Det blir på Åstol där jag tänker fylla både 70 och 80 och kanske till och med 90 år.”

Stör sig på: ”Hyckleri och ett samhälle som glider isär mer och mer. Det har jag ägnat väldigt mycket arbete åt.”

Lyssnar på: ”Min absoluta favoritlåt är 'La Mer' av Charles Trenet, den sätter jag på ibland när jag kommer till Åstol och ser Skagenfyre­ns blinkninga­r. Ibland sätter jag på Lillbabs 'Leva livet' också. Annars är jag glad i klassisk musik.”

Priser i urval: Stora journalist­priset 1998 och 2002. Föreningen­s grävande journalist­ers pris Guldspaden fem gånger. som har med dans och musik att göra.

– De som känner mig vet att jag är en sång- och dansman. Ja, egentligen kan jag inte dansa och inte sjunga heller, men jag är en glad prick, konstatera­r han.

– Det kommer fram folk och säger: ”Vad kassa ni är i 'Alla mot alla', du och Cecilia Frode”. Men jag gör det mest för min egen skull, om det är kul och det känns rätt. Och

” Det går inte en vecka utan att man får erbjudande­n om att segla över Atlanten eller bestiga berg

Cecilia är en av de absolut bästa skådisarna som finns, jag får träffa henne, vi går ut och käkar och har jättekul.

Han har gott om vänner och umgås gärna både hemma och borta. Den bästa platsen han vet är skärgårdsö­n Åstol där han länge har haft sommarhus och är kompis med de flesta. Där brukar han fira sina födelsedag­ar, och får han välja så kommer han en dag att läggas till sista vilan där.

– Då vill jag att man tar mig i en urna, slänger ut askan mellan Åstol och Pater Noster och spelar ”La Mer” av Charles Trenet under tiden.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden